İskenderun Teknik Üniversitesi'nde Türk Mutfağı Haftası coşkusu

İskenderun Teknik Üniversitesi'nde Türk Mutfağı Haftası coşkusu

İskenderun Teknik Üniversitesi Gastronomi Bölümü öğrencileri, "Türk Mutfağı Haftası"nda yöresel lezzetleri modern yorumlarıyla sundu.

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Turizm Fakültesi Gastronomi Bölümü öğrencileri, "Türk Mutfağı Haftası" etkinlikleri kapsamında yöresel yemekler hazırladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde kutlanan etkinlik, İSTE Gastronomi ve Fuar Merkezi'nde gerçekleştirildi.

İSTE Rektörü Prof. Dr. Mehmet Duruel, üniversitenin Türk mutfağını uluslararası alanda başarıyla temsil ettiğini vurguladı. Gastronomi öğrencilerinin coğrafi işaretli lezzetler hazırladığı etkinliğin, "Türk Mutfağı Haftası"na önemli bir katkı sağladığını belirtti. 23-25 Mayıs tarihlerinde Bodrum'da düzenlenen International Gastro Bodrum Festivali'nde İSTE Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin önemli bir başarıya imza attığını ifade eden Rektör Duruel, Öğretim Görevlisi Enes Yürhani koordinatörlüğünde festivale katılan öğrencilerin üniversitelerarası ekip ve bireysel kategorilerde toplam 5 altın, 3 gümüş ve 4 bronz madalya kazandığını açıkladı.

Rektör Duruel, öğrencilerin ve akademik kadronun başarısından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "İskenderun Teknik Üniversitesi olarak bizleri gururlandırıyorsunuz. Hafta sonunda ses getiren bir etkinliğe daha imza attınız. Sizlerle gurur duyuyoruz, sizler de kendinizle gurur duyabilirsiniz. Üniversitemize katkılarınız için tekrar tekrar teşekkür ederiz" dedi. Türk mutfağının kültürel mirastaki önemine dikkat çeken Duruel, "Bu lezzetler sadece birer yemek değil, aynı zamanda tarihimizin, kültürümüzün ve yerel zenginliklerimizin birer taşıyıcısıdır" ifadelerini kullandı. Etkinliğin öğrenciler için hem mesleki gelişim hem de kültürel mirasımıza sahip çıkma anlamında değerli bir fırsat olduğunu belirten Rektör Duruel, "Üniversite olarak başarılarımızla bölgeye, insana, öğrenciye ve bilime katkı sunmak istiyoruz. Türkiye'nin aydınlık geleceği için öğrenci yetiştirmenin gayreti içerisindeyiz. Böyle olmak ve böyle ilerlemek istiyoruz" şeklinde konuştu.

"Türk Mutfağı'nda Tescilli Lezzetler" etkinliğinde, coğrafi işaretli ürünlerle hazırlanan geleneksel tatlar, Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencilerinin modern yorumlarıyla konukların beğenisine sunuldu. Stantları gezen konuklar yöresel lezzetleri tattı. Uluslararası Foodfest Antalya Gastronomi Festivali'nde dereceye giren öğrencilere de hediye verildi.

519607-2.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.