Hollanda Ligi'nin şampiyonu belli oldu

Hollanda Ligi'nin şampiyonu belli oldu
Hollanda 1. Futbol Ligi'nde (Eredivisie) heyecan sona erdi.

Hollanda 1. Futbol Ligi'nde (Eredivisie) heyecan sona erdi ve PSV 25. kez şampiyonluk sevincini yaşadı. Eredivisie'nin 32. haftasında PSV, Sparta Rotterdam'ı konuk etti ve bu zorlu deplasmandan 4-2 galibiyetle ayrıldı. Bu sonuçla ligde kalan 2 haftayı beklemeye gerek kalmadan şampiyonluğunu ilan etti.

MAÇ ÖZETİ

PSV, maça hızlı başladı ve 19. dakikada Said Bakari'nin kendi kalesine attığı gol ile öne geçti. 26. dakikada Johan Bakayoko'nun golüyle farkı 2'ye çıkaran PSV, ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı.

İkinci yarıda ise Sparta Rotterdam, 8. dakikada Metinho'nun golüyle farkı 1'e indirdi. Ancak PSV, 29. dakikada Olivier Boscagli'nin kendi kalesine attığı gol ile farkı tekrar 2'ye çıkardı. 67. dakikada Olivier Boscagli ve 78. dakikada Jordan Teze'nin golleri ile PSV farkı 4'e yükselterek maçı 4-2 kazandı.

PSV'NİN ŞAMPİYONLUK SEVİNCİ

Bu sonuçla PSV, ligde 28. galibiyetini alarak puanını 87'ye yükseltti ve en yakın rakibi Ajax'ın 6 puan önünde şampiyonluğunu ilan etti. PSV, bu şampiyonlukla birlikte Eredivisie tarihinde 25. kez şampiyonluk kupasını kaldırdı. Kırmızı-beyazlılar, son şampiyonluklarını 2021-2022 sezonunda yaşamıştı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.