Kocaeli'deki Hereke Kalesi, 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında kültür, tarih ve lezzeti bir araya getirdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Körfez Kaymakamlığı ve Kocaeli Yerel Kültür Platformu iş birliğiyle düzenlenen programda, Kocaeli'nin geçmişten bugüne uzanan lezzet ve kültür yolculuğu anlatıldı.
Tarihi mekanda gerçekleştirilen etkinlikte, asırlık tariflerin yanı sıra yöresel türküler de yer aldı. Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, konuşmasında mutfak kültürünün ve lezzetlerin tarihi bir mekanda deneyimlenmesinin önemine değindi. Körfez ilçesinin zengin tarih ve kültürüne vurgu yapan Söğüt, geleneksel mutfak kültürünün en önemli temsilcilerinden birinin Taşköprü bölgesi olduğunu belirtti.
Protokol konuşmalarının ardından "Goca Analar", Kocaeli'nin dartıdan mancarlı pideye, balıktan gelin ağlatan yemeğine kadar çeşitli lezzetlerini katılımcılara sundu. Aysel Demircan'ın Kocaeli türküleri seslendirdiği etkinliğin kokteyl bölümünde ise davetlilere mancarlı pide ve zerde ikram edildi.
