Cumhurbaşkanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Hakkari Valiliğinin destekleriyle Hakkari'de 2. Yöresel Lezzetler Festivali gerçekleştirildi.
Festival, Türk Mutfağı Haftası kapsamında, Hakkari İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinesinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, il ve ilçe halk eğitim merkezleri ile kadın kooperatiflerinin işbirliğiyle düzenlendi. Kente özgü geleneksel yemeklerin tanıtıldığı festivalde, Hakkari mutfağının zenginliği ve eşsiz lezzetleri kurulan stantlarda ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.
Festivalin açılışında konuşan Vali Ali Çelik, etkinliğin Hakkari'nin gastronomi potansiyelini ülke ve dünya kamuoyuna tanıtmak için önemli bir adım olduğunu belirtti. Çelik, daha önce düzenlenen Yöresel Otlar Festivali'ne de atıfta bulunarak, "100'e yakın doğadaki şifalı otun sofralarımıza nasıl lezzet kattığını ve yüzlerce yemeğe tat verdiğini gördük. Hakkari, endemik bitkileri ve bu bitkileri lezzete dönüştüren maharetli eller sayesinde onlarca çeşit tat üretiyor" dedi. 81 ili ve 55 farklı ülkeyi gezdiğini belirten Vali Çelik, Hakkari mutfağının eşsiz olduğunu vurgulayarak, "Hakkari'de tattığımız lezzetler ve yemek çeşitliliği dünyanın pek çok yerinde yok. Kıristen doğabaya, gılolden daha birçok özel yemekle Hakkari gastronomide marka olmaya aday" ifadelerini kullandı. Festivalde vatandaşlara ücretsiz devin çorbası ikram edildi.