Google’dan heyecanlandıran hamle 'O özellik internete sızdı'

Google’dan heyecanlandıran hamle 'O özellik internete sızdı'
Teknoloji devi Google’ın ‘Mesajlar’ uygulamasına getireceği yeni özellik ortaya çıktı.

Google, Android işletim sistemine sahip telefonlarda yer alan ‘Mesajlar’ uygulamasını geliştirmeye devam ediyor. Google’ın son yaptığı çalışmalar ile uygulamada yer alan mesajlara animasyonlu emojiler tepki vermeye sağlayan yeni bir özellik üzerinde çalıştığı öğrenildi. Teknoloji uzmanı AssembleDebug tarafından Google Mesajlar'ın beta sürümünde keşfedilen özelliğin kısa zamanda tüm kullanıcıların erişimine açılması bekleniyor.

AssembleDebug, sosyal medya hesabı üzerinden yeni özelliğe ilişkin paylaştığı videoya göre animasyonlu emojileri kullanarak mesajlara yanıt vermek oldukça kolay olacak. Yeni özellik ile bir mesaja uzunca basılı tuttuktan sonra açılan pencerede açığa çıkan emojiler seçilebiliyor. Seçilen emoji daha sonra etkileşime eğlenceli bir unsur katan hoş bir animasyon eşliğinde mesajın üzerinde görülüyor.

1.jpg

Google Mesajlar'a yapılan bu yeni ekleme, iletişimi geliştirmenin yanı sıra şirketin mesajlaşma deneyimini iyileştirmek ve Zengin İletişim Hizmetlerinin (RCS) benimsenmesini teşvik etmek için devam eden çabalarını da vurguluyor. RCS, okundu bilgisi ve on kişiden fazla kişiyle grup sohbetleri gibi bir dizi özellik sunarak geleneksel SMS'e kıyasla daha kapsamlı bir mesajlaşma çözümü haline geliyor. Apple'ın RCS'yi destekleme kararı mesajlaşma dünyasında önemli bir gelişmeye işaret ediyor. RCS desteği ile Google Mesajlar yakında iPhone'lara RCS mesajları gönderebilecek ve kullanıcılar için tercih edilen bir seçenek olarak konumunu daha da sağlamlaştıracak gibi duruyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.