Türkiye’nin en zengin vejetaryen mutfaklarından biri olarak bilinen Giresun, yeşil lezzetlerini ve doğal güzelliklerini tanıtmak için bir festival düzenleyecek. "Giresun'un Yeşil Lezzetleri Festivali" adıyla 24-25 Mayıs tarihlerinde üçüncü kez gerçekleştirilecek etkinlikte, uzman konuklar, şefler ve yazarlar bir araya gelecek.
Giresun Turizm Platformu Başkanı Şevket Alaeddinoğlu, Giresun Belediye Başkan Yardımcısı Özer Pazarlı ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdem Kılavuz ile birlikte düzenlediği basın toplantısında festival hakkında bilgi verdi. Festivalin Giresun için bir "fayda projesi" olduğunu vurgulayan Alaeddinoğlu, kentin yöresel tatlarının ve kültürel mirasının Türkiye'ye tanıtılmasını hedeflediklerini belirtti. Gastronomi turizminin Türkiye'de yükselen bir değer olduğuna dikkat çeken Alaeddinoğlu, yaklaşık 100 önemli konuğu ağırlayacaklarını ifade etti.
24 Mayıs Cumartesi günü Debboy'dan Atatürk Meydanı'na yapılacak yürüyüşle başlayacak festivalde; şeflerin yöresel otlarla yemek yapımı, söyleşiler, halk oyunları gösterisi ve yemek yarışması gibi etkinlikler düzenlenecek. Akşam ise Alişan konseriyle festival coşkusu devam edecek. 25 Mayıs Pazar günü ise Eynesil ilçesinin Ören beldesinde 5. Amber Çay Hasat Şenliği gerçekleştirilecek. Festival, Göksu travertenleri ve Mavigöl gibi doğal güzellikleri kapsayan Kulakkaya Yaylası gezisiyle sona erecek.