Gençlere ücretsiz yaz tatili

Gençlere ücretsiz yaz tatili
Yaz tatilini ücretsiz yapmak isteyen gençler dikkat! Gençlik ve Spor Bakanlığı, Seyahatsever Projesi kapsamında yurtları turizm amaçlı kullanıyor. Bakanlık böylelikle dilediğiniz şehre gidip ücretsiz konaklama imkanı sağlıyor.

Selin TURŞAK/ KAMU SON HABER

Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan gençlere güzel haber geldi. Bakanlık, “seyahatsever.gsb.gov.tr” adresinden duyurduğu Seyahatsever Projesi’nin detaylarını paylaştı. Seyahatsever Projesi kapsamında yurtları turizm amaçlı kullanmaya başlayan bakanlık, ilk olarak geçen yıl bu projeyi hayata geçirmişti. Yoğun ilgi gören proje gençlerin birçok şehri ücretsiz tanıması ve ücretsiz tatil yapmasına imkan sağlamıştı. Yaz boyunca toplam 325 bin gence ücretsiz konaklama imkânı sunan projeye bu yıl da çok sayıda başvurunun yapılması bekleniyor.

5 GECE ÜCRETSİZ KONAKLAMA

Yaklaşık 2 ay sürecek olan proje ile 18-30 yaş arası tüm gençler, 5 geceye kadar ücretsiz olarak yurtlarda kalabilecek. Öğrenci olma şartı aranmayan projeye katılmak isteyen gençler, 15 Temmuz-5 Eylül tarihleri arasında yurtlardan yararlanabilecek. Projeye katılmak isteyen ve yaz tatilinde konaklamayı ücretsiz yapmak isteyen gençler, başvuruları ile ilgili yurt müdürlüğü ile en az bir gün öncesinden iletişime geçerek isim, soyisim ve T.C. kimlik numarası ile rezervasyon yapması gerekiyor. Yurda misafir girişi yapılırken gençlerden T.C. kimlik kartı (nüfus cüzdanı) fotokopisi alınıyor.

KAHVALTI VE YEMEK HİZMETİ BULUNMUYOR

Konaklayacaklardan ücret alınmayacağının altını çizen projede, kahvaltı ve yemek hizmeti bulunmuyor. Konaklama için yurtlara ilk giriş saati 13.00 olup konaklama süresi sona erenler ise odayı en geç saat 13.00’de boşaltması gerekiyor. Konaklama süresince yurtlardan en erken çıkış saati 05.00 ve son giriş saati 01.00 olarak belirlendi. Odalar konaklama süresince her gün 13.00 – 17.30 saatleri arasında temizlik yapılması için boşaltılır. Yurtta huzur bozucu davranışta bulunan gençlerin misafirlikleri sonlandırılacağı açıklandı.

oilsjisjoi.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.