Gaziosmanpaşa ulaşımda merkezi rolünü artırıyor

Gaziosmanpaşa ulaşımda merkezi rolünü artırıyor
Gaziosmanpaşa, ulaşımda dev projelerle gelişmeye devam ediyor. Gaziosmanpaşa'nın içinden geçecek 4 raylı sistem hattı ve 2 teleferik hattıyla Kentsel Dönüşüm çalışmalarına entegre edilmesiyle ilçe adeta ulaşımın merkezi oluyor.

Gaziosmanpaşa ulaşımda merkezi rolünü artırıyor

Süha ÇARDAKLI / Dokuz Sütun


Gaziosmanpaşa yeni metro hatlarıyla bölgesinde merkezi rolünü artırıyor. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta'nın ulaşım konusuna verdiği önemle İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile yaptığı görüşmelerle şekillenen raylı sistem hatları ilçeye büyük bir değer katacak.

Gaziosmanpaşa ilçeden geçecek olan 4 raylı sistem hattı ve 2 teleferik hattıyla ulaşımda önemli bir role kavuşurken, bu çalışmaların ilçenin sosyo-ekonomik ve kültürel gelişimine büyük katkı sağlayacağı belirtiliyor.

Konuyla ilgili konuşan Başkan Usta, Gaziosmanpaşa'nın ulaşımda merkezi bir konuma yerleşmesine raylı sistem ve teleferik hatlarıyla büyük destek veren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a teşekkür ederek, "İlçemiz coğrafi olarak İstanbul'un merkezi konumunda olan bir bölgede. 3. Havalimanı ve Kanal İstanbul gibi projelerin yer aldığı bölgenin de hemen yanı başında yer alıyor.

İlçemize İBB ile yaptığımız görüşmeler sonucu mevcut ve devam eden raylı sistem hatlarının yanı sıra 2 yeni metro hattı ve 2 yeni teleferik hattı kazandırıyoruz. Bu projelerle birlikte devam eden Kentsel Dönüşüm projeleri tamamlandığında Gaziosmanpaşa, İstanbul'un tercih edilen ilk 10 ilçesinden biri haline gelecek. Ulaşımı rahatlatacak, insanımızın hayatını kolaylaştıracak ve konfor katacak projelerle Gaziosmanpaşa 'marka şehir' olacak" dedi.

2018'DE AÇILIYOR

Hali hazırda 15,3 km uzunluğundaki Hapibler-Edirnekapı-Topkapı raylı sistemi hattı Gaziosmanpaşa'dan geçiyor. 2018 yılında hizmete girecek olan 24,5 km uzunluğundaki Kabataş- Mecidiyeköy- Mahmutbey metro hattı projesinde ise Gaziosmanpaşa'dan geçecek ikinci raylı sistem hattı olacak. Kabataş- Mecidiyeköy- Gaziosmanpaşa - Mahmutbey metro hattında Gaziosmanpaşa'da 4 istasyon bulunuyor. Gaziosmanpaşa'da bulunan istasyonlar Akşemsettin, Kazım Karabekir, Yeni Mahalle ve Karadeniz Mahallesi olacak. 19 istasyondan oluşan ve 8 ilçeyi birbirine bağlayan metro hattının 2018 yılının son çeyreğinde tamamlanması hedefleniyor.

RAHATLIK GETİRECEK

2019 sonrası yapılacak yatırımlarla iki yeni metro hattı daha Gaziosmanpaşa'dan geçecek. 18,1 kilometre uzunluğundaki Vezneciler-Gaziosmanpaşa-Sultangazi metro hattı ile 40,3 kilometre uzunluğundaki Kazlıçeşme-Gaziosmanpaşa-Kağıthane-4. Levent- Kadıköy metro hattı projeleri 2019 sonrası yapılacak yatırımlarla hayata geçecek. Bu projeler arasında ilçede 4 durağı bulunan Vezneciler-Gaziosmanpaşa-Sultangazi metro hattının ilçenin ulaşımında büyük bir rahatlama getirmesi bekleniyor. Zeytinburnu-Kadıköy metro hattı Kazlıçeşme'den başlayıp, Söğütlüçeşme'de son bulacak. İstanbul'un ikinci marmarayı olacak olan hat Zeytinburnu, Bayrampaşa, Gaziosmanpaşa, Eyüp, Kağıthane, Beşiktaş, Sarıyer, Beykoz, Üsküdar, Ümraniye, Ataşehir ve Kadıköy'den geçecek. Gaziosmanpaşa'nın topoğrafik yapısı gereği uygun bir ulaşım aracı olarak öne çıkan teleferik, önümüzdeki dönemde 2 ayrı projeyle ilçeye kazandırılacak. Bunlardan ilki Miniatürk-Alibeyköy-Vialand projesi olacak. 2,9 kilometrelik Miniatürk -Alibeyköy teleferik hattı Gaziosmanpaşa'dan da geçecek. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.