Gaziantep'te düzenlenen "1. Ulusal Yemek Yarışması", çeşitli kurumların desteğiyle ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerinin yanı sıra down sendromlu bireylerin de katılımıyla gerçekleştirildi. 3 Mayıs'ta başlayıp 5 Mayıs'ta sona eren yarışmada, Türkiye'nin dört bir yanından 80 şef, kendi şehirlerinin yemeklerini ve tatlılarını hazırladı.
Yarışmanın jüri başkanlığını ünlü şef Tahir Tekin Öztan üstlenirken, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TASFED) de yarışmaya destek verdi. Festival Parkı'nda gerçekleşen yarışmada, renkli görüntülere sahne olan öğrenciler, en iyi yemek ve tatlıları yapmak için büyük bir çaba sarf etti. Toplam 300 öğrencinin katıldığı yarışmada, dereceye giren yarışmacılara madalyaları takdim edildi.
Gaziantep Profesyonel Aşçılar ve İşletmeciler Derneği Başkanı Fazilet Kahraman, yarışmanın amacının Türkiye'nin dört bir yanından şefleri ve 80 ilin kültürünü buluşturmak olduğunu belirtti. Şef Tahir Tekin Öztan ise yarışmanın, şehirlerin yemek kültürlerini tanıtmak ve gastronomi sektörüne gençleri teşvik etmek açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Gaziantep Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 4. sınıf öğrencisi Reyhan Erdem, yarışmada birinci olarak altın ödülün sahibi oldu.
