Gal arısına karşın 600 yırtıcı böcek doğaya salındı

Gal arısına karşın 600 yırtıcı böcek doğaya salındı
Zonguldak'ta kestane ağaçlarına zarar veren gal arısına karşı faydalı 600 yırtıcı böcek doğaya salındı.

Zonguldak'ta kestane ağaçlarına zarar veren gal arısına karşı faydalı 600 yırtıcı böcek doğaya salındı.

2014 yılında Yalova ve Bursa'da ortaya çıkan ve ana vatanı Çin olan gal arısına karşı mücadele tüm hızıyla sürüyor. 2020 yılından itibaren Zonguldak'ta da görülen gal arısı, kestane ağaçlarının tomurcuklarına bıraktığı yumurtalarla çoğalarak ağaçların çiçek açmasını engelliyor ve zamanla kurumalarına neden oluyor.

Kestanedeki rekolteyi düşüren ve kestane balı üretimini olumsuz etkileyen gal arısına karşı mücadele programı kapsamında 600 yırtıcı böcek doğaya salındı. Kilimli ilçesine bağlı Göbü Şirinköy'de doğaya salınan "Torymus sinensis"ler ile kestane ağaçlarının korunması hedefleniyor.

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu, Tarım ve Orman İl Müdürü Nihat Ağan ve görevli personellerin katılımıyla gerçekleştirilen böcek salınım töreninde gal arısına karşı mücadelenin aralıksız devam edeceği belirtildi.

Zonguldak Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Doğada biyolojik denge için faydalı böcek popülasyonu yeterli sayıya ulaşıncaya kadar kestane gal arısının yoğun zarar yaptığı bölgelerde faydalı böcek salımına devam edilecektir" ifadelerine yer verildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.