Ford on binlerce aracını geri çağırıyor 'İşte o kritik hata

Ford on binlerce aracını geri çağırıyor 'İşte o kritik hata
ABD merkezli otomotiv devi Ford 40 binden fazla aracını geri çağırıyor.

ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA), Ford'a dair bir soruşturma başlattığını duyurdu ve şirketin satışa sunduğu 42 binden fazla aracın yangın riski taşıması nedeniyle geri çağrılmasına karar verdi.

Cuma günü yapılan açıklamada, NHTSA'nın Ford hakkında başlattığı soruşturmanın sebebi, araçların motor bölümünde yangına yol açabilecek bir yakıt sızıntısı endişesi oldu. Bu durumdan etkilenen araçlar arasında 2022-2023 model yıllarına ait Bronco Sport ve 1.5L motorlu 2022 Ford Escape SUV'lar bulunuyor.

131828-ford.jpgOtomobil güvenliği düzenleme kurumu, Ford'un önerdiği geri çağırma çözümünün yeterliliğini ve güvenlik sonuçlarını incelemeye aldı. Ford, bu çerçevede yakıt enjektörünü değiştireceğini açıkladı. Yeni bir yakıt enjektörü, yakıtın sızmasına ve dolayısıyla motor bölümünde yangına neden olabilecek çatlakları engellemeyi hedefliyor.

Ancak, Ford'un motor kontrol yazılımı güncellemesi ve tahliye kurulumu üzerinde çalışırken, çatlak yakıt enjektörünün değiştirilmesinin riskli olduğu belirtiliyor.

ford-otosan-1.jpgFord'dan yapılan açıklamada, 1.5L Escape ve Bronco Sport araçlarında beş adet kaporta altı yangını tespit ettikleri, ancak herhangi bir kaza veya yaralanma raporu olmadığı vurgulandı.

NHTSA, 2022 yılında ise Ford'un 2020-2023 model yıllarına ait 522 bin adet Ford Escape ve 2021-2023 model yıllarına ait Ford Bronco Sport'u aynı sorun nedeniyle aynı çözümle geri çağırdığını belirtti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.