Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen 4. Foodfest Antalya Gastronomi Festivali, Kumluca ilçesinde domates hasadı ile başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Kumluca Belediye Başkanı Mesut Avcıoğlu ve diğer yetkililer, Karşıyaka Mahallesi'ndeki bir serada domates topladı. Hasat sonrası, toplanan domatesler salça yapılmak üzere işlendi.
Başkan Böcek, Antalya'nın tarım potansiyelinin önemine vurgu yaparak, yerelden kalkınma projesi kapsamında üreticilere verilen desteği anlattı. 700'ün üzerinde endemik bitki ve 19 coğrafi işaretli ürünün bulunduğunu belirterek, bu sayıyı artırmak için çalışmaların sürdürüleceğini ifade etti. Çiftçi Kart projesi ile Kumluca'nın pilot bölge ilan edildiğini ve sulama kooperatiflerine enerji desteği sağlandığını da sözlerine ekledi.
Kumluca Belediye Başkanı Mesut Avcıoğlu ise, gastronomi turizminin önemine dikkat çekerek, bölgenin zenginliklerini tanıtmak ve üreticilere destek olmak amacıyla yapılan çalışmaları değerlendirdi. Hasat etkinliğinin ardından, Likya uygarlığının önemli şehirlerinden olan Rhodiapolis Antik Kenti ziyaret edildi ve Kumluca'ya özgü yemekler ikram edildi.