Fethiye Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uluslararası Gastronomi Kültür ve Dostluk Festivali, yoğun yağış nedeniyle Özer Olgun Kültür Merkezi’nde başladı. Festivale gastronomi dünyasının önemli isimleri katıldı. Açılışta konuşan Şef Maria Ekmekçioğlu, yağmura rağmen festival coşkusunun azalmadığını belirterek, Fethiye'nin dört bir yanında yerel ürünleri incelediklerini söyledi. Ekmekçioğlu, festivalin ardından Sirtaki ve folklor gösterisi olacağını da duyurdu.
S.S. Fethiye Kadın Girişimi Üretim İşletme ve Kalkınma Kooperatifi Başkanı Çiğdem Karaca, 1500 kadın üyeleriyle Fethiye'nin ürünlerini uluslararası pazarlarda tanıtmak için çalıştıklarını ifade etti. Belediye Başkanı Alim Karaca ise festivalin barış, dostluk ve turizmi geliştirme amacına hizmet ettiğini vurguladı. Karaca, Hollanda'dan gelen turist sayısını dört yılda üç katına çıkardıklarını ve 14 proje ile Fethiye'ye hizmet etmeye devam edeceklerini belirtti.
Festival programı, "Dostluk, Turizm, Ortak Gastro ve Sağlıklı Beslenme" başlıklı söyleşi ile devam etti. Dr. Ceyhun İrgil'in moderatörlüğünü yaptığı söyleşiye, oyuncu Salih Güney, şef Maria Ekmekçioğlu ve gazeteci-yazar Mine Kırıkkanat katıldı. Fethiye ve Türkiye gastronomisi üzerine görüşlerin paylaşıldığı söyleşinin ardından folklor ve Sirtaki gösterisi yapıldı. Program, Christina Glokia ve Paraskevas Gragkastathis’in konseriyle sona erdi.