Ev alacak ya da kiralayacak olanlar dikkat! Bunları bilmeyenin parası 'buhar' olur

Ev alacak ya da kiralayacak olanlar dikkat! Bunları bilmeyenin parası 'buhar' olur

Ev kiralayacak ya da satın alacak olan vatandaşlar, özellikle son dönemlerde dolandırıcıların tuzağına düşüyor. Böyle bir olayın başınıza gelmemesi için yapmanız gerekenleri uzmanlar tek tek sıraladı. İşte haberin detayları…

Konut fiyatlarının ve ev kiralarının artmasıyla birlikte vatandaşlar uygun fiyat arayışına girişti. Vatandaşların bu yönelimini fark eden dolandırıcılar akılalmaz yönetmelere başvuruyor.

Dolandırıcılar hakkında vatandaşlara uyarılarda bulunan İzmir Emlak Komisyoncuları Odası (İZEKO) Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Güleroğlu, özellikle yetki belgesi olmayan kişi veya kurumlardan ev satın alma veya kiralama gibi işlemlerinin yapılmamasının gerekliliğini vurguladı.

Picture background

Güleroğlu, “Sosyal medyadan konut alışverişi yapılmamalı” ifadesini kullanırken, artan dolandırıcılık olaylarına da değindi.

Dolandırıcıların özellikle öğrencileri hedef aldığını belirten Güleroğlu, cazip kiralık ev ilanlarıyla “kaparo” adı altında para alındığını ve daha sonra dolandırıcıların bir anda ortadan kaybolduğunu dile getirdi.

Ev satın alacaklar ya da kiralayacaklar için uyarılarda bulunan Güleroğlu, yetki belgesinin çok önemli olduğunun altını çizdi.

Picture background

Yetki belgesi olmadan emlakçılık yapan kişilere karşı dikkatli olunması gerektiğini, “Ticaret Bakanlığı, internet siteleri ve sosyal medyada konut ilanı vererek vatandaşları dolandıranlara karşı önemli tedbirler aldı. Emlakçılık yapmak için yetki belgesi alma şartı getirildi. Bu belge olmadan emlakçılık yapılamaz.” Şeklinde dile getirdi.

Picture background

SOSYAL MEDYAYA DİKKAT

Sosyal medya üzerinden konut alışverişinin yapılmaması gerektiğine dikkat çeken Güleroğlu, sosyal medyada yayımlanan ilanlar üzerinden yapılan alışverişlere karşı olduğunu “Emlakçılar, yetki belgesine sahip olmadan siteye ilan veremez. Bu belgeye sahip olmayan firmalar dolandırıcılık yapabiliyor. İzmir'in Buca ilçesinde 1 milyon 800 bin veya 2 milyon TL değerinde olan evlerin ilana 800 bin TL olarak verilmesi gibi durumlarla karşılaşılıyor.” Şeklinde belirtti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.