Norveç derilerinden Erzincan'da üretilen özel tulumlar, Türkiye genelindeki peynir üreticilerine gönderilerek şehrin ekonomisine katkı sağlıyor. Geleneksel peynir üretimi, modern işleme teknikleriyle buluşuyor.
Erzincan, sadece iki ilde üretilen özel deri tulumlarıyla hem geleneksel peynir üretimini destekliyor hem de ülke ekonomisine değer katıyor. Yüzlerce yıllık tulum peyniri geleneğini sürdüren Erzincan'da, Norveç'ten ithal edilen özel deriler, bölgedeki deri işleme tesislerinde titizlikle işlenerek tulum haline getiriliyor. Bu tulumlar, başta Erzincan tulum peyniri olmak üzere, Türkiye'nin çeşitli illerindeki peynir üretiminde kullanılıyor.
İşlenen tulumlar, Çorum, Erzurum, Tunceli, Elazığ, Malatya, Van, Bingöl, İstanbul, Mardin ve Adana gibi birçok ile gönderiliyor. Bu sayede hem üreticilere kaliteli saklama çözümü sunuluyor hem de Erzincan ekonomisi gelişiyor. İşletme sahibi Onur Eraslan, "Derilerimizin yolculuğu Norveç'ten başlıyor. Dünyanın en doğal beyaz koyunlarının derisini getiriyoruz. Erzincan'da önce uzun tüylerinden arındırıyoruz, sonra pres makinelerimizde istenilen ebatlarda kesiyoruz, dinlendiriyoruz, mayalanıyorlar, sonra dikiyoruz. Özel makinelerde dikilen deriler, kalite kontrolünden geçirilip paketlenerek müşterilerimiz için hazır hale getiriliyor" dedi.
