Erzincan'da Türk Mutfağı Haftası'nda yöresel lezzetler tanıtıldı

Erzincan'da Türk Mutfağı Haftası'nda yöresel lezzetler tanıtıldı

Erzincan'da 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında yöresel yemekler tanıtıldı.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) desteğiyle 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası kapsamında Erzincan'da bir program düzenlendi. Etkinlik, Erzincan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce Çadırcı Hamamı'nda gerçekleştirildi.

Vali Hamza Aydoğdu, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Vali Yardımcıları, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Veysel Yanık, İl Emniyet Müdürü Zafer Baybaba, İl Kültür ve Turizm Müdürü Oğuzhan Kılıç, birim amirleri ve koruyucu ailelerin katıldığı programda, Erzincan'a özgü yemekler tanıtıldı. Etli kuru fasulye, keleçoş, yaprak sarması, su böreği, gendime çorbası, gendime pilavı, gasefe ve Erzincan kesme kadayıfı gibi yöresel lezzetler etkinlikte yer aldı.

Vali Aydoğdu, Erzincan'ın yöresel yemeklerinin sadece bir yemek olmadığını, aynı zamanda geçmişten günümüze gelen bir kültürün yansıması olduğunu belirtti. Aydoğdu, "Standartlaştırılmış insanlar yetiştirilmek isteniyor. Doğru olan ise çağın gereklerini yerine getirirken köklerimizden kopmamaktır. Köklerinden, değerlerinden koparılan toplumların yaşaması mümkün değildir. Bu nedenle kendi kültürümüzü, kendi tarihimizi, kendi değerlerimizi ve kendi mutfağımızı gençlerimize, yeni nesillere aktarmalıyız. Bu değerlerimizi, bu güzelliklerimizi hep birlikte yaşatmalıyız" dedi.

517631-2.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.