Kurban Bayramı'na yaklaşırken, Erzincan'da bıçakçılar yoğun bir dönem yaşıyor. Bazı vatandaşlar kurban kesimi için yeni bıçak alırken, bazıları da mevcut bıçaklarını biletmeyi tercih ediyor.
Eski bıçaklarını biletmek isteyenler bileyicilere giderken, bıçak bileme ustaları da yoğun mesai yapıyor. Erzincanlı bıçak ustaları, doğru bıçak kullanımının önemine dikkat çekerek, kurbanlık hayvanlara acı çektirmemek ve kesim sırasında kaza yaşanmaması için kaliteli çelik ve keskin bıçaklar tavsiye ediyor.
Bıçak ustası Samet Özdemir, "Kurban Bayramı öncesi işlerimizde hareketlilik başladı. Kurbanlık fiyatlarının yüksekliği nedeniyle endişeliydik ancak talep umduğumuzdan daha iyi. Bıçak satışları ve bileme işlemleri arttı. Vatandaşlar genellikle bileme işlemini tercih ediyor. Bileme fiyatı 40 TL, balta, satır, tara ise 60 TL. Yeni bıçak alırken, vatandaşın ne istediğini ve nerede kullanacağını bilmesi önemli. Kesim için daha kaliteli bıçaklar öneriyoruz. Kurban Bayramı'nda hayvana eziyet etmek istemeyiz." dedi. Bıçaklarını bilemeye getiren Fahri Polat ise, "Hazırlıklarımızı yapıyoruz. Her Kurban Bayramı'nda olduğu gibi bıçaklarımızı biletiyoruz. Pürüzsüz ve keskin olmasına dikkat ediyorum. Hayvana acı çektirmeden kesmek için keskin bıçak önemli. Kaliteli bıçakları tercih ediyoruz." dedi.
![]()