Erzincan Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü: Et ve süt ürünleri analizlerine başladı

Erzincan Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü: Et ve süt ürünleri analizlerine başladı

Erzincan'da et ve süt ürünleri analizleri başladı, yerel üreticilere özel istek gıda analiz ücretlerinde yüzde 50 devlet desteği sağlanıyor.

Erzincan Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü, et ve süt ürünleri analizleri için numune kabulüne başladı. Aynı zamanda, yerel üreticilerin gıda ve yem ürünlerinin kalitesini artırmak ve halk sağlığını korumak amacıyla özel istek gıda analiz ücretlerine yüzde 50 devlet desteği sağlandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından bölgedeki et ve sütte tür analizlerini yapmak üzere 2 milyon TL bütçeli Real Time PCR cihazı Erzincan Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğünce alındı ve moleküler biyoloji laboratuvar birimi kuruldu. Müdürlük, gıda ve yemlerde domuz, at, eşek, sığır, manda, koyun, keçi eti geni ve hayvan geni (vegan) ile süt ve süt ürünlerinde sığır, manda, koyun, keçi DNA'sı aranması analizleri için numune kabulüne başladı. Coğrafi işaret tescilli Erzincan tulum peyniri üreticileri de tulum peyniri tür analizlerini artık Erzincan'da yaptırabilecek.

Erzincan Valiliği himayelerinde, yerel üreticilerin gıda ve yem ürünlerinin kalitesini artırmak ve halk sağlığını korumak amacıyla Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi arasında bir protokol imzalandı. Bu protokol ile özel istek gıda analiz ücretlerine yüzde 50 destek sağlanıyor. 2024 yılında imzalanan protokol ile Türkiye'deki en uygun fiyatlı özel istek gıda analizleri Erzincan Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü'nde Erzincanlı üreticiler için sağlanacak.

488850-2.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.