Erden Timur Alevi olduğunu böyle açıkladı ‘Zorunda kaldım’

Erden Timur Alevi olduğunu böyle açıkladı ‘Zorunda kaldım’
Erden Timur bir Youtube kanalında Alevi olduğunu söylemek zorunda kaldığını açıkladı.

Galatasaray Sportif Başkan Vekili ve İş insanı Erden Timur katıldığı bir Youtube kanalında Alevi olduğunu söylemek zorunda kaldığını açıkladı.

Forbes 2020 verilerine göre 400 milyon dolarlık servetiyle Türkiye'nin en zengin 100. İnsanı olarak gösterilen Erden Timur, yaptığı son açıklama ile gündeme geldi.

Bir Youtube kanalına konuşan Erden Timur, toplum baskısı nedeniyle Alevi olduğunu söylemek zorunda kaldığını açıkladı.

erden-timurdan-transfer-i-214-2-41.webp

"GARİP BİR TOPLUM"

Erden Timur, “Ben Tarsus Amerikan’da okudum. Çevremde hiç maneviyat tasavvuf vs yok. Ailemde de yok. Bana tarikatçı dendiği için Alevi olduğumu söylemek zorunda kaldım. Öyle de garip bir toplum anasını satayım." İfadelerini kullandı.

Erden Timur’un Alevilik ile açıklaması gündem olurken tarikatçı olduğu söylenmesi nedeniyle mezhebini açıklamadı dikkat çekti. Erden Timur söz konusu açıklamasına bir seveninden de destek geldi.

Sosyal medyada bir kullanıcı, “Biz seni biliyoruz Erden Timur. Alevi olduğunu bildikleri halde sana “tarikatçı” iftiraları atanlar Allah’tan korkmaz, kuldan utanmazlardır.” İfadelerini kullandı.

64fa17b950acca3518ae0aa0.webp

NEF’İ KURDU

1981 yılında Mersin’de doğan Erden Timur, 2000 yılında Tarsus Amerikan Koleji’nden, 2005’te ise Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.

2010 yılında Timur Gayrimenkul Geliştirme Yapı ve Yatırım A.Ş. çatısı altında Nef markasını kuran Timur, Nef'in gerçek sahibinin toplum olduğunu belirtmek için kuruluşundan bu yana şirketin dağıtılabilir kârının en az yüzde yüzde 51’ini toplumsal fayda sağlayacak işlerde kullandı.

Bu kapsamda Erden Timur, 2015 yılında Nef Vakfı'nı kurdu. 11 Haziran 2022 tarihinde ise Galatasaray Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu’nda Dursun Özbek’in başkanlığa seçilmesinin hemen ardından Timur ise Galatasaray Sportif A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanvekili görevine getirildi.

fd2padbxkaaoimc.webp

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.