En çok satılan otomobil markaları ortaya çıktı! Tüketici onları tercih etti

En çok satılan otomobil markaları ortaya çıktı! Tüketici onları tercih etti
Türkiye’de Nisan ayında en fazla satışı yapan araba markaları belli oldu.

Otomobil tutkunları, 2024 yılının nisan ayında belirli markaları tercih etti. O markalar, araç satışı konusunda rakiplerinin önünde kaldı.

Yeni ticari araç veya otomobil alan tüketici nisan ayında en çok Fiat, Renault ve Volkswagen marka araçları beğendi ve satın aldı.

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) verilerine göre, 2024 yılının Nisan ayında otomobil ve hafif ticari araç satışları, geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 22,3 oranında düşüşle 75 bin 919 adet olarak kaydedildi.

otomonil.jpg

Bu veriler, otomotiv sektöründeki genel eğilimler ve talepler hakkında önemli bilgiler sunarak pazarın mevcut durumunu değerlendirmeye yardımcı oldu.

Nisan ayında otomobil satışları, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 20,61 azalarak 61.448 adede gerilerken, hafif ticari araç satışları yüzde 28,6 düşüşle 14.471 adet olarak gerçekleşti. Otomobil ve hafif ticari araç pazarında 10 yıllık nisan ayı ortalama satışlarına göre yüzde 16,2 büyüme görüldü.

Toplam binek ve hafif ticari araç satışlarında, Fiat 9.403 adetle ilk sırada yer aldı. Onu 6.795 adetle Renault ve 6.787 adetle Volkswagen izledi. Ford, 6.512 adetle dördüncü, Chery ise 5.315 adetle beşinci sırada yer aldı.

EN ÇOK SATILAN MARKALAR BELLİ OLDU

Otomobil satışlarında hangi markanın önde gittiği merak konusu oldu. En çok otomobil satan marka nisan ayında 6 bin 83 adetle Fiat oldu. Renault ise Fiat’ın bir adım gerisinde kalarak 5 bin 550 adet sattı. Onu, 5 bin 315 adetle Chery marka araçlar takip etti.

Listenin dördüncü sırasında Volkswagen bulunuyor. Bu markanın otomobil satışları nisan ayında 5 bin 272 adet olurken, beşinci sırada yer alan Hyundai 4 bin 151 adet sattı.

otomobill.jpg

HAFİF TİCARİ SEGMENTİNDE DE SIRALAMA ORTAYA ÇIKTI

Tercihini hafif ticari araçtan yana kullanan tüketici, bu segmentteki araçlarını öncelikle Ford’dan tercih etti. Marka, 4 bin 640 adet araç satarak liste başı oldu. Ford’u 3 bin 320 adetle Fiat, onu da bin 515 adetle Volkswagen izledi.

Dördüncü sırada bin 245 araç satışıyla Renault yer alırken, Hyundai de 655 araç satışıyla beşinciliğe yerleşti.

ÜÇ MARKA HARİÇ HEPSİNDEN SATILDI

Verilere göre ODMD listesinde satılmayan araç markaları nisan ayında Smart, Seres ve Neta oldu. Listede toplam 54 marka bulunuyor.

Öte yandan lüks araçların satışında listenin başını 85 adetle Lexus aldı. Bu markayı 78 ile DS, 63 ile Porsche, 21 adetle Maserati, 6 Jaguar izledi. 3 Ferrari satışı gerçekleşirken 1 Lamborghini, Bentley ve Aston Martin satıldı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.