Emeklilere tamamen ücretsiz olacak ‘Uzman isim detayları açıkladı’

Emeklilere tamamen ücretsiz olacak ‘Uzman isim detayları açıkladı’

Uzman isim emekli karta ilişkin son detayları açıkladı.

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği Emekli Kart ile ilgili son bilgiler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. Son detaylara ilişkin ise Takvim Gazetesi Ekonomi müdürü Faruk Erdem, aktardı.

Emekli Kart, geçim sorunu yaşayan emeklilere özel olacak. Kart içerisinde ise indirimler, avantajlar ve özel hizmetlerden yararlanma imkanı olacak.

vedat-isikhan-trt-haber-2093538.jpg

EMEKLİ KART AVANTAJLARI

Emekli kart ile ilişkin ön detayları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan açıklamıştı. Bu kartla sırası ile şunlar yapılacak;

Gençlik ve Spor Bakanlığı tesislerine ücretsiz giriş imkanı, Kamuya ait misafirhane, öğretmenevi, sosyal tesis ve konuk evlerinde %15 indirim, PTTcell tarafından özel emekli paketi, PTT Kargo'da özel emekli indirimi, TCDD Demiryolları ana hat trenlerinde %10 indirim TROY ile bankalar aracılığıyla fatura ödemelerinde, eczane ve market harcamalarında, giyim mağazalarında indirimler ve Haberleşme, ulaşım, zincir marketler ve online pazar yerlerinde anlaşmalar sağlanacak.

KİMLERE VERİLECEK?

Emekli Kart'a ilişkin detaylar önümüzdeki dönemde emeklilere bildirileceğini ise Bakan Işıkhan açıkladı. Emeklilere verilecek olan kart sadece en düşük emekli maaşı alan emeklilere yapılacağı ise kulislerde konuşuluyor.

memur-21451.jpg

ERDEM: ÜCRETSİZ OLACAK

Ünlü gazeteci Faruk Erdem, Emekli Kart’a ilişkin kritik detayları aktardı. Erdem, Ünlü gazeteci Faruk Erdem, Emekli Kart’a ilişkin kritik detayları aktardı. Erdem, “Emekli Kart ile bütün destekler yapılacak. Bazı emeklilere maddi destek yapılacak. O kart ile yapılacak alışverişlerde belli marketlerde daha indirimli alışveriş yapmış olunacak. Uçak ve tren gibi konularında da indirimler olacak. Konut ve kira destekleri, finans destekleri, ise sonradan açıklanacak. Elektrik ve doğal gaz gibi konularda indirim veya ücretsiz destekler olacak. dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.