Edirne'de Türk Mutfağı Haftası'nda vatandaşlara tava ciğer ikram edildi

Edirne'de Türk Mutfağı Haftası'nda vatandaşlara tava ciğer ikram edildi

Edirne'de Türk Mutfağı Haftası kapsamında vatandaşlara tava ciğer ikram edildi ve Edirne tava ciğerinin önemli isimlerinden Bahri Dinar anıldı.

Edirne’de, 21-27 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında vatandaşlara meşhur tava ciğer ikram edildi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk ve Edirne Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Uğurcan İmrak, Tarihi Ciğerci Bahri Bey restoranında vatandaşlara ekmek arası tava ciğer dağıttı.

Etkinlikte, Edirne tava ciğerinin tanıtımında büyük emeği geçen, geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Bahri Dinar da anıldı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, bu yılki Türk Mutfağı Haftası temasının Klasik Türk Mutfağı olduğunu belirterek, haftaya kuru fasulye pilav ile başladıklarını, ardından gaziler helvası ve helva-i hakaniye ile devam ettiklerini söyledi.

Soytürk, "Ninemizden bugüne, gelecekten geçmişe o köprüyü kurmaya devam ediyoruz. Asırlık lezzetlerimizi, tariflerimizi anlatıyoruz. Bugün Klasik Türk Mutfağı’nda Edirne’nin mutfağından Edirne tava ciğeri için rahmetli Bahri abinin yerindeyiz. Edirne tava ciğerini gerçekten klasik hale getirdi. Hem dünyaya hem ülkemize yerli ve yabancı Edirne tava ciğerini anlattı, sevdirdi." dedi. Soytürk ayrıca, Edirne Tava Ciğeri denilince akla Bahri Dinar'ın geldiğini, Beyazıt Şansı'nın da ciğerin marşını yazdığını hatırlatarak, her ikisine de rahmet diledi. Uğurcan İmrak ise, Klasik Türk Mutfağı Haftası'nda Edirne’nin klasik lezzeti Edirne ciğerini tüm dünyaya tanıttıklarını ifade ederek, rahmetli Bahri Dinar'ın dediği gibi, 'Edirne'ye gel, ciğerimi ye' dediklerini belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.