Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri çerçevesinde Edirne'de vatandaşlara coğrafi işaretli Edirne ciğer sarması ikram edildi.
Devecihan Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, ikram edilen ciğer sarması vatandaşlardan tam not aldı. Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, Edirne’nin kültürel zenginliğini gelecek nesillere aktardıklarını belirtti. Ciğer sarmasını hazırlayan şef Sercan Yasıtepe ise yemeğin yapılışı hakkında bilgi verdi.
Soytürk, "Coğrafi işaretli ürünlerimizden şef Sercan Yasıtepe tarafından hazırlanan Edirne ciğer sarması ile bugün ilk etkinliğimizi gerçekleştirdik. Anadolu ve Rumeli coğrafyasını kapsayan Türk mutfağının, topraktan sofralara uzanan asırlık yolculuğunu temsil eden bu etkinlik, aynı zamanda Aile Yılı'na da denk geliyor. Mutfak kültürümüzde sofra, bir araya gelmenin ve birliğin sembolüdür. Bu sayede sahip olduğumuz kültürel zenginliği, anneannelerimizin ve babaannelerimizin reçeteleriyle kuşaktan kuşağa aktarıyoruz" dedi. Şef Sercan Yasıtepe ise "Restoranlarımızda eskiden nadir bulunan ciğer sarma, şimdi birçok mekanda servis ediliyor. Biz de bugün Edirne'nin bu özel yemeğini sunma fırsatı bulduk. Osmanlı'dan günümüze gelen nadir yemeklerden biri olan ciğer sarması, padişahların özel günlerinde, sünnet ve kılıç kuşanma törenlerinde davetlilere ikram edilen ana yemeklerdendi. Tamamen kuzu etinden yapılan ciğer sarmasında, yöresel pirinç kullanılması önemlidir" şeklinde konuştu.