Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla Edirne Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, kurban satış alanlarında denetimleri sıklaştırdı.
Ekipler, büyükbaş ve küçükbaş kurbanlıkların sağlık raporlarını, kulak küpelerini ve pasaportlarını inceledi. Hayvanların sevk belgeleri ve sağlık durumları kontrol edilerek uygunsuzluklara karşı işlemler uygulandı.
"Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğ" doğrultusunda, satış yerlerindeki hijyen ve düzenlemeler konusunda da satıcılara bilgi verildi. Yetkililer, hem vatandaşların sağlıklı kurbanlıklara erişimini sağlamak hem de halk sağlığını korumak için denetimlerin önemini vurguladı. Vatandaşların güvenilir gıdaya ulaşımını sağlamak amacıyla gıda denetimlerinin süreceği belirtildi.
![]()