Düzce'de Konuralp pirinci ekim alanları yüzde 18 arttı

Düzce'de Konuralp pirinci ekim alanları yüzde 18 arttı

Düzce'de Osmanlı saray mutfaklarının vazgeçilmezi Konuralp pirincinin ekim alanları yüzde 18 arttı ve dronlar sayesinde ekim süresi 5 günden 30 dakikaya düştü.

Osmanlı saray mutfaklarının vazgeçilmezi olan Konuralp pirinci, Düzce'de dronlar ile ekildi. Mayıs ayının ortalarında ekimi yapılan pirinç için düzenlenen programa Düzce Valisi Selçuk Aslan da katıldı.

Vali Aslan, Konuralp pirincinin coğrafi işaretli bir ürün olduğunu ve üretiminin arttığını belirtti. Fındık üretimine yönelmenin Konuralp pirincinin ekim alanlarını azalttığını ancak son yıllarda valilik öncülüğünde çeltik üretimine destek verildiğini söyledi. Geçen yıl 70 çiftçi çeltik üretimi yaparken bu yıl bu sayının 84'e çıktığını ve ekim alanlarının yüzde 18 arttığını ifade etti. Vali Aslan ayrıca, İl Özel İdaresi'nin çeltik kurutma ve paketleme tesisi sayesinde çiftçilerin yeniden çeltik üretimine döndüğünü vurguladı.

Çeltik ekimleri, İl Özel İdaresi'ne ait dronlar ile gerçekleştirildi. Dronlar sayesinde ekim süresi 5 günden 30 dakikaya indi.

524781-2.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.