Dünya Gıda Günü'nde gıda okuryazarlığına dikkat çekildi

Dünya Gıda Günü'nde gıda okuryazarlığına dikkat çekildi

Sabri Ülker Vakfı, bilinçli beslenme alışkanlıklarının önemini vurguluyor.

(İSTANBUL) - Sabri Ülker Vakfı, 16 Ekim Dünya Gıda Günü vesilesiyle gıda okuryazarlığının önemine değindi. Vakıf, gıda, beslenme ve sağlık alanındaki bilimsel bilgileri toplumla buluşturma amacı güdüyor. Sabri Ülker Vakfı Başkanı Dr. Talat İçoöz, "Dengeli beslenme alışkanlıkları, doğru bilgi ve bilinçli tercihlerle şekilleniyor. Gıda okuryazarlığı, bireylerin yalnızca kendileri için değil, toplum ve dünya için de sorumluluk alması demek. Avrupa Gıda Bilgi Konseyi (EUFIC) iş birliğiyle gerçekleştirdiğimiz Gıda Okuryazarlığı Araştırması gibi projelerle, toplumun beslenme ve sağlık okuryazarlığını değerlendiriyor ve bu alanda etkili stratejiler geliştirilmesine katkıda bulunuyoruz" dedi.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) verileri, dünya genelinde 673 milyon insanın açlıkla karşı karşıya olduğunu ortaya koyuyor. Küresel nüfus hızla artarken, iklim krizi, savaşlar ve ekonomik sorunlar bu durumu daha da kötüleştiriyor. Bu rakam, dünya nüfusunun %8,2'sini kapsıyor. Uluslararası kuruluşlar, bu soruna çözüm bulmak için ortak bir hareket çağrısı yapıyor. FAO, kuruluşunun yıl dönümünü anmak için her yıl 16 Ekim'i "Dünya Gıda Günü" olarak kutluyor.

Bu yılki Dünya Gıda Günü teması "Daha İyi Gıdalar ve Daha İyi Bir Gelecek İçin El Ele" olarak belirlendi.

Gıda okuryazarlığı sağlıklı yaşamın anahtarı

15 yıldır toplumun beslenme ve sağlıklı yaşam bilincini artırmaya yönelik çalışmalar yürüten Sabri Ülker Vakfı, Dünya Gıda Günü'nde gıda okuryazarlığı konusuna dikkat çekiyor. Vakıf, gıda etiketlerinin doğru okunması, meyve ve sebzelerin mevsiminde tercih edilmesi, gıda israfının önlenmesi, planlı alışveriş ve çeşitlilik ile dengeli beslenme konularını teşvik ediyor.

Dr. Talat İçoöz, gıda okuryazarlığına ilişkin vizyonlarının, Dünya Gıda Günü'nün "Daha İyi Gıdalar ve Daha İyi Bir Gelecek İçin El Ele" temasıyla örtüştüğünü belirtti.

İçoöz, yeterli ve güvenli gıdaya erişimin temel bir insan hakkı olduğuna vurgu yaparak, "Dengeli beslenme alışkanlıkları, doğru bilgi ve bilinçli tercihlerle şekilleniyor. Gıda okuryazarlığı, sadece bireysel değil, toplumsal bir sorumluluk gerektiriyor. Avrupa Gıda Bilgi Konseyi (EUFIC) ile gerçekleştirdiğimiz Gıda Okuryazarlığı Araştırması gibi projelerle, toplumun beslenme ve sağlık okuryazarlığı düzeyini değerlendiriyoruz ve bu alanda etkili stratejiler geliştirmeye katkı sunuyoruz. Toplumda dengeli, güvenli ve sürdürülebilir beslenme kültürünü yaygınlaştırma çabası içerisindeyiz ve gıda okuryazarlığını artırmak için kararlılıkla çalışacağız" ifadelerini kullandı.

ADVERTORIAL YAYIN

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.