Domateslerde tehlikeli madde tespit edildi ‘Piyasadan apar topar toplatıldı’

Domateslerde tehlikeli madde tespit edildi ‘Piyasadan apar topar toplatıldı’

Domateslerde tehlikeli madde tespit edildi. Alınan kararla birlikte piyasadan apar topar toplatıldı.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye'den Almanya’ya ihraç edilen yeşil eriklerde izin verilen limitin 2,5 katı oranda Chlorothalonil olarak bilinen tarım ilacı maddesine rastlanılması üzerine piyasadan toplatılmasına karar verildi.

Bu olayın ardından ihraç edilen domateslerde de tarım ilacı tespit edildi. Dünyanın gıda gündemi ve Avrupa marketlerinden ürün incelemeleri yapan Inside Eat Türkiye, sosyal medya hesabından konuya ilişkin paylaşım yaptı.

kapak-104942.jpg

TOPLATILMASINA KARAR VERİLDİ

Söz konusu paylaşımda Türkiye'den Avusturya'ya ihraç edilen domateslerde izin verilen oranın 3 katı Chlorpyrifos-methyl tespit edildiği belirtildi. Yapılan incelemeler sonucunda ürünlerin piyasadan toplatılmasına karar verildi.

s1k-bb4oc0unijt-j-ybzq.webp

Olayın duyurulması üzerine domateslerde tespit edilen Chlorpyrifos methyl maddesi merak konusu oldu. Chlorpyrifos methyl, CHARE 22 E, organik fosfosrlu bir bileşim olmakla birlikte kavun, karpuz, bağ ve depolanan bitkilerde zarar yapan çeşitli haşerelere karşı tavsiye edilen geniş spektrumlu bir bitki koruma ürünü olarak biliniyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.