Dolarda o tarihte kıyamet kopacak ‘Yatırımcılar dikkat’

Dolarda o tarihte kıyamet kopacak ‘Yatırımcılar dikkat’

Uzman isimden dolara ilişkin kritik açıklama geldi. O tarihte kıyamet kopacak.

Yatırımcılar piyasaları yakından takip etmeye devam ediyor. Ekonomideki krizden dolayı parasını en karlı yatırım aracında tutmak isteyen vatandaşlar araştırmalarını sürdürüyor.

Son dönemlerde yatırımcılar parasını borsa ve altına yatırırken kimi yatırımcı ise son bir sene de hızla artan mevduat faizine yöneliyor. Ancak bu süre zarfında dolardan kaçışta devam ediyor. Uzman isimden ise Dolar ve Euro ile ilgili kritik açıklama geldi.

ekonomist-image-86-634d86a8d2f04c.webp

UZUN VADEDE BÜYÜK SORUNLARA YOL AÇACAK

Ekonomist Evren Devrim Zelyut, doların 32 TL'de tutulmasının başarı olamadığının altını çizdi. Ancak Doların 17 liraya düşürmenin bir başarı olacağını savunan Zelyut, enflasyonun düşmesi Dolar’ın 45 TL'ye çıkması gerektiğini söyledi.

Zelyut, Doların gerçek değerinin göz ardı edildiğini ve mevcut seviyelerin sürdürülebilir olmadığını ifade ederken mevcut ekonomik politikaların sürdürülemez olduğunu ve kısa vadeli çözümlerin uzun vadede daha büyük sorunlara yol açacağını aktardı.

129949.jpg

TARİH VERDİ

Devrim Zelyut, sıcak para çıktığında dağıtıp gideceğini belirtirken enflasyonda ciddi problemler olacağının sinyalini verdi ve “Dolar, Euro ve akaryakıt 45’i aşacak" diye konuştu.

Öte yandan Zelyut, bir Youtube videosunda “Merkez Bankası'nın kendi eliyle çizdiği bir grafik var. Gösteri çok net ortaya çıkacak. Eylül’ün 3 ya da 4’üncü haftası dolar TL'de bir kabusla karşı karşıya gelebiliriz. Bunun nedeni ise enflasyon olacak” ifadelerini kullanmıştı.

NOT: Haber yatırım tavsiye amacıyla yapılmamıştır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.