Doktora burs ücretleri arttı

Doktora burs ücretleri arttı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, doktora öğrencilerine veirlen bursun 6 bin liraya çıkarttıklarını açıkladı.

Doktora burs ücretleri arttı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın katılımıyla Türkiye'nin sivil teknolojiler, mobilite ve girişimcilik alanlarında küresel rekabet gücünü arttırması planlanan Bilişim Vadisi İzmir'in temel atma töreni gerçekleştirildi.

DOKTORA BURS ÜCRETLERİ ARTTI

Bakan Varank, açılışta yaptığı konuşmada "Türkiye'yi 2053 ve 2071 hedeflerine ulaştırmak istiyorsak, teknolojiyi baş tacı etmek zorundayız. Eğer ekonomimizi büyütmek, vatandaşımızın refahını artırmak istiyorsak, bunun cevabını teknolojide aramalıyız. Bugün de Türkiye'nin asıl hazinesi insan kaynağına yönelik yeni bir müjdeyi ilan etmek istiyorum. Üretimde çalışacak, derinlemesine uzmanlaşmış beyaz yakalıların üniversite-sanayi iş birliğiyle yetiştirilmesini sağlayan 'Sanayi Doktora Programı'nı iyileştiriyoruz.

Doktora öğrencilerine eğitimleri süresince sağladığımız burs miktarını aylık minimum 6 bin liraya çıkartıyoruz. Bu miktar performansa göre 7 bin 500 liraya kadar çıkabilecek. Ayrıca, burs desteğiyle beraber doktora sonrası istihdam desteği de sağlayan bu programı sürekli hale getiriyoruz. Daha önce doktora öğrencilerini çağrıyla beraber programlarımıza davet ediyorduk. Artık sadece çağrıyla değil yıl boyunca bu programa başvurular yapılabilecek" dedi. (DHA)

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.