Manisa İl Sağlık Müdürlüğü Diyetisyeni Burcu Bayraktar Yücefaydalı, Kurban Bayramı'nda sadece et tüketmenin sağlıklı olmadığını, dengeli beslenmenin önemine dikkat çekti.
Bayraktar Yücefaydalı, bayram sofralarında etin yanı sıra sebze, meyve ve yoğurt gibi besinlerin de tüketilmesi gerektiğini vurguladı. Yeni kesilen etlerin 24 saat dinlendirilmeden tüketilmesinin sindirim sorunlarına yol açabileceğini belirterek, etlerin dinlendirilmesini önerdi. Ayrıca etlerin haşlama, ızgara veya fırında pişirilmesi gerektiğini ifade etti.
Kavurmanın kendi yağında, kısık ateşte pişirilmesi gerektiğini söyleyen Yücefaydalı, sakatat tüketiminde kolesterol ve kalp hastalıkları riski taşıyan kişilerin dikkatli olması gerektiğini belirtti. Bayram boyunca tatlı tüketiminde de dikkat edilmesi ve sütlü, meyveli tatlıların tercih edilmesi gerektiğini ifade etti. Kurban etinin hijyenik şartlarda kesilmesi, saklanması ve çözdürülmesinin önemli olduğunu belirten diyetisyen, etlerin buzdolabında bir hafta, derin dondurucuda ise 6 ay saklanabileceğini hatırlattı. Çiğ veya az pişmiş et tüketilmemesi ve bayramda günlük 30 dakikalık yürüyüşlerin sindirimi kolaylaştıracağını da ekledi.