Diyetisyen Doğan'dan Kurban Bayramı'nda sağlıklı et tüketimi önerileri

Diyetisyen Doğan'dan Kurban Bayramı'nda sağlıklı et tüketimi önerileri

Kurban Bayramı öncesi Diyetisyen Zehra Doğan, sağlıklı et tüketimi için etin 24 saat dinlendirilmesi ve C vitamini içeren besinlerle tüketilmesi gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.

Battalgazi İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde görevli Diyetisyen Zehra Doğan, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşlara sağlıklı et tüketimi konusunda önemli tavsiyelerde bulundu. Doğan, kurban etlerinin kesimden hemen sonra tüketilmemesi gerektiğini vurguladı.

Kurbanlık hayvanların veteriner kontrolünden geçmiş olmasının önemine dikkat çeken Doğan, etin sindiriminin kolaylaşması ve sağlık risklerinin önlenmesi için kesim sonrası en az 24 saat dinlendirilmesi gerektiğini belirtti. "Yeni kesilen et sert ve sindirimi zor olduğu için hemen tüketilmesi sağlık sorunlarına yol açabilir. Etin, buzdolabında uygun şartlarda en az bir gün dinlendirilerek tüketilmesi daha doğru olacaktır" dedi.

Diyetisyen Doğan, etin yağsız veya az yağlı olarak tercih edilmesinin daha sağlıklı olduğunu, ayrıca pişirme yöntemlerinin de önemli olduğunu ifade etti. Etin besin değerini kaybetmemesi için haşlama, ızgara veya fırında pişirme yöntemlerinin tercih edilmesi gerektiğini söyledi. Demir emilimini artırmak için etin yanında C vitamini içeren besinlerin tüketilmesi gerektiğini de hatırlatan Doğan, "Bu nedenle taze sebze, salata veya limonlu yeşillikler ile birlikte tüketilmesi daha faydalı olur" şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.