Dev bankalara süre verildi! O tarihe kadar yapmayan yanacak

Dev bankalara süre verildi! O tarihe kadar yapmayan yanacak

O bankalar için süre verildi. Belirtilen tarihe kadar yapmayan yanacak.

ABD Merkez Bankası (Fed) ve ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC), 2024 yılı çözüm planlarını değerlendirdi ve sekiz büyük bankanın planlarını inceledi. Yapılan değerlendirmede, dört bankanın planlarının yetersiz olduğu tespit etti.

Fed ve FDIC, ülkenin önde gelen bankalarının iflas durumunda izlenecek çözüm yöntemlerini içeren raporları incelemeye devam ediyor. Bu yıl yapılan incelemede, Bank of America, Citigroup, Goldman Sachs ve JPMorgan Chase'in strateji raporları yetersiz bulundu. Bu bankaların çözüm planlarında eksiklikler belirlendi.

bofa-1.jpg

1 TEMMUZ’A KADAR SÜRE TANINDI

Fed ve FDIC, zayıf bulunan planlarda eksikliklerin giderilmesi için bankalara 1 Temmuz 2025 tarihine kadar süre tanıdı. Bu süre zarfında bankaların planlarını güçlendirmesi ve mali sıkıntı veya iflas durumunda etkili bir çözüm stratejisi sunmaları bekleniyor.

DİĞER BANKALARDA OLUMLU NOT ALDI

Diğer dört büyük banka olan Wells Fargo, Bank of New York Mellon, State Street ve Morgan Stanley'nin çözüm planları ise değerlendirmede olumlu bulundu. Bu bankalara, stratejilerini ve kapasitelerini sürekli olarak geliştirmeleri yönünde geri bildirimler verildi.

Fed ve FDIC, sekiz büyük bankanın iflas durumunda izlenecek strateji raporlarını düzenli olarak incelemeye devam ediyor ve bu yıl yapılan incelemeler sonucunda eksikliklerin giderilmesi için belirlenen son tarih 1 Temmuz 2025 olarak açıklandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.