Dev banka ismini değiştirdi 'Resmi açıklama yapıldı'

Dev banka ismini değiştirdi 'Resmi açıklama yapıldı'
AHL Ahlatcı Finansal Yönetim, Adabank'ı satın aldıktan sonra şirketin ticaret unvanını "Dünya Katılım Bankası Anonim Şirketi" olarak değiştirdi.

Adabank'ı satın alan AHL Ahlatcı Finansal Yönetim AŞ, Adabank Anonim Şirketinin ticaret unvanının "Dünya Katılım Bankası Anonim Şirketi" olarak tescil işleminin gerçekleştirildiğini duyurdu.

Adabank hisselerinin AHL Ahlatcı Finansal'a devri tamamlandı - Bloomberg HT

Adabank'ın ticaret unvanı Dünya Katılım Bankası olarak değiştirildi. Bu önemli değişiklik, şirketin Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı resmi açıklamayla duyuruldu.

Adabank'ın ticaret unvanı Dünya Katılım Bankası olarak değiştirildi - Ekonomim

Şirketin Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada, "Şirketimizin yüzde 70 oranında ve şirketimizin bağlı ortaklığı Enerya Enerji AŞ'nin yüzde 29 oranında pay sahibi olduğu AHL Ahlatcı Finansal Yönetim AŞ tarafından; 'Adabank Anonim Şirketi'nin ticaret unvanının 'Dünya Katılım Bankası Anonim Şirketi' olarak tescili işleminin gerçekleştirildiği hususu şirketimize bildirilmiştir" denildi.

kap.jpg

AHLATCI HOLDİNG HAKKINDA

Ahlatcı Holding, geniş bir yelpazede faaliyet gösteren bir şirketler grubudur. Finans, döviz, bankacılık, kıymetli madenler, enerji, savunma sanayi, nanoteknoloji, sağlık, otomotiv ve gayrimenkul gibi 7 farklı sektörde faaliyet gösteren 49 şirketi ve 5100 çalışanıyla sektörde öncü konumda bulunmaktadır. Holding bünyesinde yer alan Ahlatcı Doğal Gaz Dağıtım Enerji ve Yatırım A.Ş. ile Enerya Enerji A.Ş., halka açık olup, hisseleri Borsa İstanbul’da işlem görmektedir.

Ahlatcı Holding, Türkiye genelinde altın üretimi ve ihracatı konusunda sektörün önde gelen şirketlerinden biridir. 2019, 2022 ve 2023 yıllarında sektörün ihracat lideri olma başarısını elde etmiştir. Holding, özellikle kuyumculuk ve altın sektörlerinde Türkiye iç pazarının en büyük üreticilerinden biri olarak tanınmaktadır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.