Deprem uzmanından korkutan açıklama! İki şehri işaret etti 8 büyüklüğünde olabilir

Deprem uzmanından korkutan açıklama! İki şehri işaret etti 8 büyüklüğünde olabilir
Deprem Uzmanı Şükrü Ersoy, katıldığı bir canlı yayında İzmit Körfezi'yle Tekirdağ açıklarında bir bölgede 8 büyüklüğünde deprem oluşabileceğini belirtti.

Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü tarafından diri fay haritası güncellendi. Deprem Uzmanı Şükrü Ersoy ise konuyu değerlendirmek için A haberin konuğu oldu. Ersoy, programda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“TÜRKİYE’NİN HER YERİ DEPREM BÖLGESİ”

A Haber ekranlarına konuk olan Deprem Uzmanı Şükrü Ersoy, yeni MTA verilerindeki haritada görünen her çizginin 5.5'ten büyük bir deprem oluşturma potansiyeline sahip olduğunu belirtti. Ersoy, ”Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü tarafından harita yenilendi. 1992'de hazırlandı ve 2012'de bitirilmişti ama sürekli güncelleniyor. Çok stratejik bir kurum ve değerli insanlar yetişmiştir burada. Türkiye'nin depremden etkilenmeyecek hiçbir yeri yok. Türkiye'nin her yeri deprem bölgesi.” dedi.

img-9177.jpg

“8 BÜYÜKLÜĞÜNDE BİR DEPREM BEKLENİYOR”

Türkiye’de deprem riskinin her geçen gün artığını dile getiren Ersoy, ülkede birçok fay hattının bulunduğunun altını çizdi. Bunlardan en tehlikeli olanını ise Marmara bölgesi olduğunu açıkladı. Ersoy, “Kuzey Anadolu fayından kaynaklı bir deprem tehlikesi var. 8.0 büyüklüğüne kadar bir deprem oluşturabilir bu fay. 1999 depremlerinin olduğu Kocaeli ve Düzce zonu uzun yıllar bir deprem oluşturmaz. Gelecekte beklediğimiz Marmara Depremi, İzmit Körfezi'yle Tekirdağ açıklarında bir bölgede oluşabilir. Güney Marmara'da da deniz içinde de faylar var. Buralarda da büyük depremler olabilir.” İfadelerini kullandı. Çanakkale ile Muğla arasında uzun yıllardır depremin olmadığını vurgulayan Ersoy, bölge için uyarılarda bulundu.

diri-fay-1.jpg

MTA SON VERİLERİ NELER?

Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü (MTA) güncellenmiş diri fay haritasında riskli olarak 45 il ve 110 ilçe bulunuyor. 485 diri fay hattı bulunuyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.