Deniz kaplumbağaları koruma altında

Deniz kaplumbağaları koruma altında

Alanya'daki bir seyyar satıcı deniz kaplumbağalarının yuvasını koruma aldırdı.

Alanya'nın Okurcalar Mahallesi sahilinde dolaşırken, seyyar satıcı Sait Kocakaya, iki deniz kaplumbağasının kıyıya yumurta bıraktığını fark ettiğinde, hemen harekete geçti. "Gece evime giderken sahilde yumurtlayan bir Caretta carettaya rastladım. Yuvasını korumaya aldık. Başka biri de az ileriye yuva yaptı, onu da korumaya aldım" dedi.

8 Haziran Cumartesi gecesi Okurcalar sahilinde dolaşırken, kumsalda yuva yapan deniz kaplumbağalarını fark eden Sait Kocakaya, hemen harekete geçti. Oteli önündeki sahile gelip yuva yapan kaplumbağaların başında sabahladı. Sabah olunca, durumu otel yönetimine ve belediyenin ilgili birimlerine bildirdi. Sahile gelen yetkililer, kaplumbağa yuvalarını korumaya aldılar. Aynı sahilde başka bir deniz kaplumbağasının da yuvasını korumaya alan Sait Kocakaya, doğal hayata destek olmanın mutluluğunu yaşadı.

Serik'te yaşayan ve yaz sezonunda Alanya'da seyyar satıcılık yaparak geçimini sağlayan Sait Kocakaya, duyarlı davranışının ardındaki sebebi paylaştı: "Gece sahilde yumurtlayan bir Caretta caretta ile karşılaştım. Onunla denize kadar yürüdük ve yuvasını korumaya aldık. Başka bir Caretta caretta da az ileriye yuva yaptı, onu da korumaya aldık. Ayrıca bir balıkçının oltasına takılan bir Caretta caretta'yı da denize geri bıraktım. Hayvanları korumak hepimizin görevidir."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.