Emin Öztürk, "Bu meyve ejder meyvesi. Latince adı pitaya. Türkçe adı ise ejder meyvesi. Sinop ilinde bu meyveyi üretmeyi başardım. Yaklaşık 3 yıldır bu işle uğraşıyorum. Ben bunu Antalya'da gördüm ve fidelerini buraya kadar istedim. Deneme amaçlı diktim ve şuan itibariyle olmuş gibi gözüküyor." dedi.
Sinop'un ikliminin ejder meyvesi için uygun olduğunu ifade eden Öztürk, meyvenin gece sıcaklığının 18 derece, gündüz sıcaklığının ise 35 derece olduğunda çiçeklerin meyveye dönüştüğünü açıkladı. Sinop'ta meyvelerin Haziran ayının 15'inde çiçeklenmeye başladığını ve yaklaşık 60 gün sonra meyveye dönüştüğünü belirtti.
Öztürk, bu projeyi merakı ve hobisi için yaptığını, başarılı olduğunu ve ejder meyvesinin pazarlarda tanesinin 100 TL, kilogramının ise yaklaşık 200 TL civarında satıldığını sözlerine ekledi. Bir ejder meyvesinin yaklaşık yarım kilogram olduğunu söyledi.