Coca Cola’dan flaş karar Artık o simgelerle satılacak

Coca Cola’dan flaş karar Artık o simgelerle satılacak
Türkiye’de büyük bir boykot hamlesinin öznesi haline gelen Coca Cola İçecek, Anadolu Grubu’nun markası olduğunu vurgulamak için görsellerinin önüne A simgesini getirecek.

İsrail’in Gazze’ye yönelik gerçekleştirdiği saldırılar ve operasyonlar sonrasında Türkiye’de de çok sayıda İsrail markası ürün boykot edilmeye başlandı. Sadece İsrail markaları değil, ABD’li olmak üzere farklı yabancı markalar da pek çok kişi tarafından boykot ürünü olarak kabul edilerek evlere sokulmamaya başladı.

Boykot edilen ürünler arasında yanlış algıdan nasibini alan markalar da oldu. Adı Türkçe olmadığı için İsrail malı zannedilen ürünlerden bazıları da boykot edildi. Çoğu kişi “X marka İsrail malı mı?” “Y markası ABD ürünü mü?” gibi soruları markalar için sormaya başladı.

TBMM ve THY’nin Coca Cola alımlarını durdurması da konuları gündeme getirdi.

Boykotların odak noktası haline gelen Coca Cola İçecek konuyla ilgili açıklama yaparak yanlış bilgilerden dolayı boykot edildiklerini, aslında markanın bir Türk şirketi olan Anadolu Grubu’na ait olduğunu belirtti.

4249012.jpg

TÜRK ŞİRKETİNİN ZARAR GÖRDÜĞÜ İFADE EDİLDİ

Boykot kararlarının büyümesiyle ve çoğu markayı sarmasıyla birlikte odakta yer alan Coca Cola markasının Türk şirketi olan Anadolu Grubu’na ait olması nedeniyle boykotlardan Türk şirketinin kötü etkilendiği vurgulandı.

Sabah Gazetesi’nden Hülya Güler’e konuşan Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, konuyla ilgili harekete geçtiklerini gösteren hamlelerini açıkladı.

i.webp

Özilhan, boykotun önüne geçebilmek için kendilerini bundan sonra daha iyi anlatacaklarını, Coca Cola İçecek’in aslında bir Türk şirketi olduğunu, sermayesinden yöneticilerine kadar Türk olduğunu ifade etti. Özilhan, “Yanlış bilgilere dayanarak bu gündemin bir parçası olduğumuz için üzgünüz” ifadelerini de sözlerine ekledi. Hammaddelerine, tedarik malzemelerine kadar her detayın Türkiye’den sağlandığını söyleyen Özilhan, Coca Cola markasının görsellerinin önüne Anadolu Grubu’nun simgesi olan A harfinin koyulabileceğinin sinyallerini verdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.