Cehennem bile bunun yanında serin kalır ‘43 kişi sıcaktan can verdi’

Cehennem bile bunun yanında serin kalır ‘43 kişi sıcaktan can verdi’

Aşırı sıcak hava dalgası can almaya devam ediyor.

Hindistan'ı etkisi altına alan aşırı sıcak hava dalgası can almaya devam ediyor. Farklı bölgelerde etkisini gösteren sıcak hava dalgası nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 43'e yükseldi. Başkent Yeni Delhi'de ise çarşamba günü 52.9 derece ile tüm zamanların sıcaklık rekoru kırıldı.

SICAK HAVA DALGASI CAN ALDI

Hindistan'ın farklı bölgelerinde etkisini sürdüren aşırı sıcak hava dalgası, can kayıplarına yol açmaya devam ediyor. Yetkililerden yapılan açıklamada, sıcak hava dalgası nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 43'e yükseldiği belirtildi.

sicaklik.webp

EN FAZLA CAN KAYBI BİHAR'DA

Sıcak hava dalgasından en çok etkilenen eyalet Bihar oldu. Bihar'da 10'u seçim görevlisi olmak üzere 19 kişi hayatını kaybetti. Odisha'da 10, Jharkhand'ta 4, Madhya Pradesh'te 2, Uttar Pradesh'te 2 ve Rajasthan'da ise 5 kişi hayatını kaybetti.

YENİ DELHİ'DE REKOR SICAKLIK

Başkent Yeni Delhi ise aşırı sıcaklardan en çok etkilenen şehirlerden biri oldu. Çarşamba günü Yeni Delhi'de 52.9 derece ile tüm zamanların sıcaklık rekoru kırıldı. Bu rekor sıcaklık nedeniyle 40 yaşındaki bir işçi hayatını kaybetti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.