Canlı yayın açıp para kazananlar yandı!

Canlı yayın açıp para kazananlar yandı!

TikTok, içerik üreticilerinin daha kapsayıcı ve olumlu topluluklar oluşturmasına yardımcı olmak için yeni eğitim programları ve canlı yayından para kazanma politikasında değişiklikler yapmaya karar verdi.

TikTok, "LIVE" platformunda düşük kaliteli içerikleri belirleyerek, bu içeriklerden gelir elde edilmesini önleyecek. İçerik üreticileri, kurallara uymadıkları takdirde bilgilendirilecek ve para kazanma özelliklerine erişimleri kısıtlanabilecek. Platformdaki içeriklerin görünürlüğüne ilişkin standartlar, "TikTok Topluluk Kuralları ve Hizmet Şartları" tarafından belirlenmeye devam edecek.

tiktok-fb-scaled.jpgAŞAMALI PARA KAZANMA ÖZELLİKLERİ

TikTok, yeni içerik üreticilerini desteklemek ve onlara güvenli bir ortam sağlamak için "LIVE" kullanıcılarına yönelik yaklaşımını da yeniliyor. Mevcut kurallara göre, içerik üreticilerinin en az 18 yaşında olması ve belirli kriterleri karşılaması yeterliydi. Yeni düzenlemelerle birlikte, içerik üreticileri canlı yayından para kazanma özelliklerine aşamalı olarak erişebilecekler. Bu süreçte, kitlelerini büyütürken "LIVE" kurallarını da öğrenme fırsatı bulacaklar.

maxresdefault-1.jpgEĞİTİM VE GÜVENLİK KAYNAKLARI

TikTok, uygulama içindeki "LIVE Güvenlik Merkezi"ni güncelleyerek yeni kaynaklar sunacak. İçerik üreticileri, "LIVE Güvenlik Eğitim Merkezi"nde politika ihlalleri ve eğitim içeriklerini görüntüleyebilecekler. TikTok METAP (Ortadoğu, Afrika, Türkiye ve Pakistan) LIVE Yöneticisi Waseem Sayegh, büyük çoğunluğun güvenlik kurallarına ve para kazanma politikalarına uyduğunu belirtti. Ayrıca, içerik üreticilerinin daha güvenli, kapsayıcı ve özgün topluluklar oluşturmasına yardımcı olacak kaynaklar, denetim süreçleri ve araçlar sunmaya devam edeceklerini ifade etti.

maxresdefault.jpgGÜVENLİK VE DENETİM

TikTok'un bu güncellemeleri, platformun LIVE güvenliği ve içerik kalitesine yaptığı yatırımların bir devamı niteliğinde. LIVE için özel ekipler ve denetim modelleri dahil olmak üzere 40 binden fazla kişi, TikTok'un güvenli bir platform olarak kalması için çalışıyor. TikTok, özellikle LIVE içerik üreticileri için 10'dan fazla özelleştirilebilir güvenlik kaynağının yanı sıra, izleyicilerin LIVE içeriğinden daha fazla keyif almasını sağlamak için çeşitli özellikler sunuyor.

unnamed.png

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.