Canan Karatay “zehir" diye uyardı: Çayı sakın böyle içmeyin!

Canan Karatay “zehir" diye uyardı: Çayı sakın böyle içmeyin!

Söyledikleriyle büyük tartışmaların kapılarını aralayan Prof. Dr. Canan Karatay, çay tüketenleri üzecek açıklamayı yaptı; uzmanlar da destekledi.

Prof. Dr. Canan Karatay, her sofraya giren siyah çayla ilgili önemli açıklamalarda bulunmuş, zehre dönüşebileceğini söylemişti. Karatay’ın bu sözleri, bazı bilimsel araştırmalar tarafından da doğrulandı. Çay severlerin nasıl tüketmeleri gerektiği konusunda uyarılar gecikmedi.

ayyyh.jpg

DOĞRU ZAMANI BİLMEMEK SAĞLIK SORUNUNA YOL AÇIYOR

Çayla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Canan Karatay, çay ve kahve tüketiminin kansızlığa yani demir eksikliğine neden olduğunu, çünkü demir emilimini önlediğini ifade etti. Yapılan araştırmalar da destekliyor ki, çayı yemekten 1 saat sonra tüketmezseniz demir eksikliğine neden olabiliyor.

Ancak çayı güvenli şekilde tüketmek için yemeklerden 1 saat sonrasını beklemek gerekiyor. Böylece yemeklerde alınan demir emilimini engellememiş oluyor.

ayy.jpg

ÇAYI KOYU İÇMEYİN!

Demir emilimini bozmaması için çayın açık ve limonlu şekilde tüketilebileceğini söyleyen uzmanlar, bu şekilde içilmesini öneriyor. Bunun dışında kansızlığın sebebi olabileceği söyleniyor.

KANSIZLIK BELİRTİLERİ NELERDİR?

Demir eksikliği de denen kansızlığın belirtileri arasında yorgunluk, halsizlik, çabuk yorulma, baş dönmesi, iştahsızlık ve konsantrasyon bozukluğu gibi belirtiler bulunuyor.

Kansızlığın tedavi edilmemesi durumunda ise kalp problemleri, cilt problemleri ve bağışıklık sistemi zayıflaması gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceği konusunda uzmanlar uyarıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.