Bursa'da Türk Mutfağı Haftası başladı

Bursa'da Türk Mutfağı Haftası başladı

Bursa'da bu yıl dördüncüsü düzenlenen Türk Mutfağı Haftası, Tophane Meydanı'nda gerçekleştirilen törenle başladı.

Osmangazi Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Bursa Valiliği iş birliğiyle bu yıl dördüncüsünü düzenlediği Türk Mutfağı Haftası'nı Tophane Meydanı'nda başlattı. 21-27 Mayıs tarihleri arasında "Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı" temasıyla düzenlenen etkinliğe; Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Bursa Vali Yardımcısı Rıza Gençoğlu, Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer, Gastro Bursa Dergisi İmtiyaz Sahibi Önder Uçar, köy kadınları kooperatifleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta konuşan Başkan Erkan Aydın, birlik ve beraberliğin sofrada başladığını vurgulayarak, "Ortak sofralar, ortak değerler demek. Bizleri bir araya getiren yemeğin etrafında kurulan muhabbet, paylaşım ve kültürümüz, hızlı yaşam tarzı ve ekonomik zorluklar nedeniyle gölgede kalsa da köklerimizden aldığımız güçle kültürümüze sahip çıkmaya devam ediyoruz" dedi. Aydın ayrıca, Bursa mutfağının kuzu etiyle hazırlanan yemekleri, kestane ve enginarın uyumu ve Bursa inciriyle taçlanan tatlılarıyla hem damaklara hem de kalplere hitap ettiğini belirtti.

Bursa Vali Yardımcısı Rıza Gençoğlu, 81 il içinde en çok noktada program gerçekleştirilen ilin Bursa olduğunu ifade ederek, belediyelere katkılarından dolayı teşekkür etti. İl Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer ise kültür ve turizmin şehirlerin tanıtımındaki önemine dikkat çekerek, Bursa'nın önemli ürünlerinin tanıtımına katkı sağlayan herkese teşekkürlerini iletti. Açılışın ardından protokol üyeleri, Tophane Meydanı’ndaki stantları gezerek yöresel lezzetleri tattı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.