Bursa'da lezzet şöleni başlıyor

Bursa'da lezzet şöleni başlıyor

Bursa Gastronomi Festivali, zengin mutfak kültürüyle dünyaya açılıyor!

(BURSA) – Bursa'nın eşsiz mutfak mirası, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 26-28 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Uluslararası 4. Bursa Gastronomi Festivali ile tanıtılacak. Festival, "Bursa'nın lezzetleri" temasıyla düzenleniyor ve ulusal ile uluslararası katılımcılar, dünya gastronomisindeki trendleri ele alacak.

Gastronomi Festivali, Bursa'nın zengin mutfak kültürünü turizme kazandırmak ve dünyaya tanıtmak amacıyla yapılıyor. Dördüncüsü düzenlenecek etkinlik, 26 Eylül Cuma günü, kortej yürüyüşü, dostluk çorbası ikramı ve protokol töreni ile başlayacak. Üç gün boyunca her yaş grubundan lezzet tutkunları Merinos Parkı'nda buluşacak. Festivalde, Bursa'ya özgü ürünler, tatlar ve yenilikçi lezzetler sergilenecek ve asırlık lezzetlerin sunumları ve tadım etkinlikleri düzenlenecek.

Atölyeler, yarışmalar ve tadım keyfi

Gastro ekonomi, tarım, sosyal gastronomi, kültür sanat ve gastro turizm temaları üzerinden yapılacak olan festival, Mudanya'dan Karacabey'e, İznik'ten Orhaneli'ye kadar tüm ilçeleri kapsayacak. Yerel şeflerin yanı sıra ulusal ve uluslararası konukların katılacağı festivalde atölyeler, yarışmalar, tadım ve tanıtım programları, söyleşiler, paneller, şef buluşmaları, üretici ziyaretleri ve kültürel etkinlikler yer alacak.

Ünlü şefler, festival kapsamında Bursa esnaflarıyla buluşacak. Ayrıca, gastronominin kültür, sinema ve anlatı üzerindeki etkilerini ortaya koyan açık hava gösterimleri ve yönetmen, yapımcı katılımlı sohbetler düzenlenecek. Bursa'nın yaşam kültürünü yansıtan Gezek programı da bu yıl festivale eşlik edecek.

Sahnede muazzam bir deneyim

Yerli ve yabancı şeflerin yer aldığı gastro sahnelerde, Bursa'ya özgü ürünlerle hazırlanan lezzetler üç gün boyunca ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Maria Ekmekçioğlu, Cüneyt Asan, Yunus Emre Akkor, Rafet İnce, Doğa Çitiçi, Yaren Çarpar, Memet Özer, Ömer Bozyap, Asuman Kerkez, Murat Özipek, Gökhan Çilak ve Eyüp Kemal Sevinç gibi tanınmış şefler, Bursalı şeflerle sahne alarak "Keles Kuzusu'ndan "Kestane Şekeri'ne, "Gürsu Bamyası'ndan "Gedelek Turşusu'na, "İnegöl Köftesi'nden "Tahinli Pide" ve "Cevizli Lokum'a kadar pek çok lezzeti hazırlayacak.

"Festivalimize tüm halkımızı davet ediyorum"

Bursa'nın 8500 yıllık geçmişiyle birlikte ekonomisi, tarihi, kültürü ve turizmi kadar zengin mutfak mirası ve gastronomi ile öne çıktığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uluslararası Bursa Gastronomi Festivali’nde binlerce lezzet tutkununu ve profesyonelleri kentimizde ağırlayacağız. Sahip olduğumuz zengin mutfak kültürünü bir kez daha dünyaya tanıtacağız. 26, 27, 28 Eylül tarihlerinde ‘Rota Yeniden Oluşturuluyor’ temasıyla hazırlanan festivalimize tüm halkımızı davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

Geçen yıl uluslararası bir boyut kazanan festivalde, Moldova, KKTC, Çin, Bulgaristan, Ukrayna, Belarus ve Tataristan'dan da uzman isimler yer alacak. Festival programına "https://www.bursa.bel.tr/etkinlik/uluslararasi-4-bursa-gastronomi-festivali-1324" adresinden erişim sağlanabilir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.