Bursa'da Gastronomi Festivali Coşkusu

Bursa'da Gastronomi Festivali Coşkusu

Lezzet tutkunları Bursa'da buluştu, festivalde unutulmaz anlar yaşandı.

(BURSA) - Bursa'nın benzersiz mutfak kültürü ve tescilli lezzetleri, bu yıl "Rota Yeniden Oluşturuluyor" temasıyla düzenlenen 4. Bursa Uluslararası Gastronomi Festivali'nde yeniden sahne aldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin dördüncüsünü gerçekleştirdiği festival, üç gün boyunca on binlerce ziyaretçiye unutulmaz tatlar sunarak hafızalarında keyifli anılar bıraktı. Merinos Parkı'nda kentin gastronomi potansiyeli gözler önüne serilirken, katılımcılar Bursa'ya ait farklı lezzetleri tatma fırsatı yakaladı.

Bursa mutfağına uluslararası ilgi

Dünyanın dört bir yanından gelen çeşitli şefler, Bursa'nın yöresel ürünlerini modern dokunuşlarla harmanlayarak yaratıcı tabaklar sunma şansı buldu. Moldova, KKTC, Çin, Bulgaristan, Ukrayna, Belarus ve Tataristan'dan katılan ekipler, kendi mutfaklarını tanıtmanın yanı sıra Bursa lezzetlerini de deneyimledi. Festivalde yer alan gastronomi uzmanları, bilgilerini ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.

Festivalde eğlence dorukta

Festival, yarışmalardan konserlere, dinletilerden eğitimlere, söyleşilerden panellere kadar 100'den fazla etkinliğe ev sahipliği yaptı. Etkinliklerin son gününde ise tahinli pide, Gedelek turşusu ve cevizli lokum atölyeleri, katılımcılarla keyifli bir ortamda gerçekleşti. Alternatif sahnede ise Atay ve Nesrin, Bedevi ve Arkadaşları konserleriyle müzik dolu bir gün yaşandı. Ayrıca, Bursaspor-Isparta 32 maçı, dev ekrandan heyecanla takip edildi.

Başkan Bozbey stantlarda yer aldı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve eşi Seden Bozbey, festival sırasında sahada yer alarak vatandaşlarla sohbet etti ve stantlardaki yöresel ürünleri inceledi. Yarışma alanında Araz Aknam, Serap Doğru ve Emrah Taş'ın "Çardak Kebabı" atölyesine katılarak, mutfak önlüğünü giyip etleri pişirdi ve hamur açtı. Başkan Bozbey, şeflerin yardımıyla börek hazırlayarak, bu deneyimlerini katılımcılarla paylaştı. Daha sonra Lezzet Atölyesi'ne geçerek, Bursa'nın özgün lezzetlerinden tahinli pide yaptı ve ikram etti.

Gastronomi turizmi için yeni hedefler

Festivalin düzenlenmesinde katkı sağlayanlara teşekkür eden Başkan Bozbey, "Festivalimiz şeflerimizden tam not aldı. Ülke sınırlarını aşarak dünya çapında tanınan bir etkinliğe dönüştü. Üç gün boyunca yoğun ilgi vardı. Bursalılar bu etkinliği sahiplenerek festivalin başarısını artırdı. Bursa birleşince, tüm etkinlikleri uluslararası düzeye taşıyor. Önümüzdeki yıl daha fazlasını gerçekleştirmek için hemen harekete geçeceğiz. Yurt dışından daha fazla şefi mutfağımızı tanımak için davet edeceğiz. Yerli şeflerimizle birlikte Bursa'nın gastronomisini bir üst seviyeye taşıyacağız. Bursa, gastronomi turizminde de öne çıkan kentlerden biri olacak. Önümüzdeki yıl festivale dünyanın çeşitli yerlerinden turist bekliyoruz ve geniş çaplı bir reklam çalışması yapacağız. Gelen ziyaretçiler, oluşturacağımız gastronomi rotasıyla Bursa'nın eşsiz ürünlerini tatma fırsatı bulacaklar." dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.