Bursa gastronomi festivalinde kadın üreticilerin etkisi büyüyor

Bursa gastronomi festivalinde kadın üreticilerin etkisi büyüyor

Bursa'nın 4. Uluslararası Gastronomi Festivali, kadınların el emeği ürünleriyle zenginleşti.

(BURSA) – Bursa, 4. Uluslararası Gastronomi Festivali'nde kadın üreticilerin emekleriyle daha da renklendi. Üreten Kadınlar Sokağı'nda 34 kadın derneği ve kooperatifi, yerel el emeği ürünlerini binlerce ziyaretçiyle buluşturdu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kentin zengin mutfak kültürünü tanıtmak ve turizme kazandırmak amacıyla "Rota Yeniden Oluşturuluyor" temasıyla düzenlediği festivalde üçüncü güne özel etkinlikler eklemeyi sürdürdü.

Gastro sahnede Bursa'nın unutulmaya yüz tutmuş lezzetleri sergilendi. Gemlik zeytini, Bursa'nın tatlı hafızası, çeşit çeşit meyveler, Gedelek turşusu, tahinli pide ve cevizli lokum, uzmanlar tarafından pratik uygulamalarla katılımcılara tanıtıldı. Ayrıca, pastacılar, eşler ve liseliler, yarışmalarla yeteneklerini gösterirken, çardak kebabı ve süt helvası atölyeleri büyük ilgi topladı.

Bursa'nın mutfak zenginliğine dair tartışmalar yapıldı

Gastro söyleşi alanında, "Gastronomi Turizmini Şekillendiren Kent Markaları', "Bursa Gastronomisinde Yeni Vizyon', "Balkanlardan Gelen Sıcak Mutfak Akımı', "Gastronomide Yeterlilik, Sürdürülebilirlik ve Sorumlu Tüketim', "Bursa Gastronomisinin İzleri', "Bursa'nın Lezzet Ekonomisi: Tarım, Üretim ve Yerel Kalkınma', "Bursa'da Gastronominin Turizme Olan Etkisi', ve "Tatlı Yiyelim Tatlı Konuşalım" konulu oturumlar gerçekleştirildi. Uzman isimler, bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.

Kadınların etkisi festivalde hissedildi

34 kadın derneği ve kooperatifi, festivalde oluşturulan Bursa Üreten Kadınlar Sokağı'nda kendi ürünlerini sergiledi. Kestane unlu makarna, kabuklu fasulye, yaban mersini reçeli ve incirli acı tatlı sos gibi ürünler, kadın üreticilerin özenle hazırladığı Bursa'ya özgü lezzetler arasında yer aldı.

Topraktan tabağa giden yolculukta, kadın emeğinin önemi ve kentin mutfak zenginliği gözler önüne serildi. Kadın kooperatifleri temsilcileri, Büyükşehir Belediyesi'nin gübre, mazot ve alım desteği gibi konularda üreticilere sağladığı destekle ilgili teşekkürlerini Başkan Mustafa Bozbey'e iletti.

"Bursa gastronomisinin daha yukarıya çıkmasını sağlayacağız"

Başkan Bozbey ve eşi Seden Bozbey, festivalin üçüncü gününde alanda dolaşarak gastronomi tutkunlarıyla sohbet ettiler. Üreten Kadınlar Sokağı'nı ziyaret eden Bozbey, kadın kooperatiflerinin çalışmaları hakkında bilgi aldı. Başkan Bozbey, "Kadın kooperatiflerimizin, Bursa gastronomisinin gelişimine önemli katkıları var. Unutulmaya yüz tutmuş yemeklerin yeniden yaşatılması ve farklı yorumlarla sunulmasında büyük rol oynadılar. Kadın derneklerimiz, kooperatiflerimiz, şeflerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte daha iyi, daha güzel bir gastronomi festivali sunacağız. Onların ürettiği değerlerle Bursa gastronomisinin seviyesini daha da yukarılara taşıyacağız" diyerek kadınların önemini vurguladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.