Bunu yapan işletmeler yandı! Cezası 2 bin 172 TL'den başlıyor

Bunu yapan işletmeler yandı! Cezası 2 bin 172 TL'den başlıyor
Türkiye'de kafe ve restoranlarda menü denetimleri yapan ekipler, kurallara uymayan işletmelere cezai işlem uygulamaya devam ediyor.

Yılın başından bu yana 3 bin 800 işletme denetlendi ve menüde fiyatların yazılı olmaması durumunda ciddi para cezaları uygulanıyor.

antalya-menu-denetiminde-ilk-sirada-48019.jpgTicaret Bakanlığı ekipleri, kafe, restoran gibi işletmelerde menü denetimlerini sürdürüyor. Her ürün için 2 bin 172 lira para cezası uygulanıyor ve bu ceza her ürün başına katlanarak artıyor.

Antalya İl Ticaret Müdürü Halil Özşahan, denetimlerin sıklıkla gerçekleştirileceğini belirtti. İşletmelerin girişinde ve masalarda fiyatların yazılı olduğu listelerin bulunmasının zorunlu olduğunu vurguladı.

antalya-menu-denetiminde-ilk-sirada-48019-3.jpgEkipler, müşterilerden servis bedelinin alınıp alınmadığını da kontrol ediyor. Özşahan, fiyatların yazılı olmadığı işletmelere her ürün için 2 bin 172 lira para cezası kesildiğini ifade etti.

Antalya'da yılbaşından bu yana 3 bin 800 işletmenin denetlendiğini ve bazı işletmelere birkaç kez kontrol amaçlı gidildiğini sözlerine ekledi. Bu denetimlerin devam edeceği ve işletmelerin kurallara uyması gerektiği ifade etti.

antalya-menu-denetiminde-ilk-sirada-48019-1.jpg

antalya-menu-denetiminde-ilk-sirada-48019-2.jpg

antalya-menu-denetiminde-ilk-sirada-48019-5.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.