Bu yöntemle havlular makineden pamuk gibi çıkıyor! Çoğu kişi bu hatayı yapıyor

Bu yöntemle havlular makineden pamuk gibi çıkıyor! Çoğu kişi bu hatayı yapıyor

Yeni alınmış havlular, ilk başta yumuşaklıklarıyla göz alıcı olabilir, ancak zamanla yıkandıkça bu yumuşaklık kaybolur ve daha sert ve kuru bir hal alırlar.

Havluların ilk günkü yumuşaklığında kalmasının yöntemi aslında bilinenin tam tersi bir yöntemde saklıymış.

Havlular o şekilde yıkandığında hem yapısı bozuluyor hem de kullanırken insan cildine zarar verebiliyor. Ve bu hale gelen havluların kullanımı gün geçtikçe azalıyor ve kullanılmaz hale gelmesine neden olabiliyor.

HEM BASİT HEM UCUZ

Ancak bir uzman, havluları yanlış yıkadığımızı belirterek, basit ve ucuz bir yöntemle havluların her zaman yumuşak kalmasını sağlayabilir. İşte tasarruf ederken aynı zamanda havlularınızı ilk günkü yumuşaklığında tutmanın yolu...

Picture background

Eğer yıkanmış havlularınızın sert ve kuru olduğunu fark ederseniz, büyük ihtimalle basit bir hata yapıyorsunuz demektir. Çoğu çamaşır kolayca yıkanabilirken, havlular farklı bir kategoride yer alır. Özellikle havluları yumuşak ve kabarık tutmak istiyorsanız daha özenli olmanız gerekebilir.

Bir uzman, havluları en iyi şekilde yıkamanın kolay ipuçlarını paylaştı. Bu ipuçları, zaten satın aldığınız bir ürünü kullanmayı bırakmanızı gerektirdiği için doğrudan paradan tasarruf etmenizi sağlayacak.

TikTok'ta evle ilgili önemli ipuçlarını düzenli olarak paylaşan Hazel Mckinnie ve Claire Jenkins, yakın zamanda havluları yıkamanın en iyi ipucunu paylaştılar.

Picture background

"HAVLULARINIZA YUMUŞATICI KOYARAK ASLINDA ONLARA ZARAR VERİYORSUNUZ"

"Havlularınıza kumaş yumuşatıcısı koyarsanız, aslında onlara zarar verirsiniz ve uzun vadede havlularınızın kabarık yapısını kaybettiklerini bilmelisiniz. Temel olarak, havlularınızın lifleri kumaş yumuşatıcıyı sevmez, bu nedenle uzun vadede havlularınıza kumaş yumuşatıcı eklerseniz kabarık yapılarını kaybeder ve sonuç olarak gerçekten sert bir havlu elde edersiniz. Bundan sonra herkes havlularını değiştirme eğilimine girer." Şeklinde açıklamada bulunarak çoğu kişinin bu konuda bilgilendirdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.