Bu malzeme poğaçayı daha lezzetli yapıyor 'Ustaların 40 yıllık sırrı'

Bu malzeme poğaçayı daha lezzetli yapıyor 'Ustaların 40 yıllık sırrı'

Bayıldığınız pastane poğaçalarının sırrı ifşa oldu.

Poğaçanın kıvamını tutturmak, malzemeleri gereken ölçüde koysanız da bazen mümkün olmayabiliyor. Ev hanımlarının genellikle merak ettiği sorulardan biri de börek ya da poğaçaların nasıl puff puff abartıldığı..

40 YILLIK SIR

Kullandığınız malzemelerin kalitesi başta olmak üzere hamur yorma biçimini bile poğaçaların kabarık olup olmayacağını etkileyen faktörler olarak ön plana çıkıyor. Kalabalık misafiri sofralarında göz dolduran poğaçalar yapmak için 40 yıllık ustaların sırrından faydalanabilirsiniz.

HAMURU DİNLENDİRMEK

İşin ustaları kabarık poğaça yapmanın en kolay yolunun hamuru iyi dinlendirmek olduğunu söylüyor iyi dinlendirilen hamur pişme esnasında balon şişiyor. Öte yandan hamuru dinlendirirken üzerindeki bezin nemli olmasına da özen gösterilmesi gerektiği ve kabarık olması için mutlaka yapılırken süt kullanılması gerektiğini belirtiliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.