BluTV’ye rekor ceza ‘Abonelik oyunu deşifre oldu’

BluTV’ye rekor ceza ‘Abonelik oyunu deşifre oldu’
Reklam Kurulu aldatıcı ve yanıltıcı bulduğu Blu TV’nin de dahil iki dijital platform şirketine ceza kesti.

Reklam Kurulu tüketiciyi mağdur eden firmalara yönelik incelemelerine devam ediyor. Reklam Kurulu son dönemde tüketicinin şikâyetleri inceleyerek iki dijital platforma para cezası verdi.

Reklam Kurulu aldatıcı ve yanıltıcı bulduğu iki firmaya toplamda 1 milyon 100 bin 118 lira para cezası uygulandı.

Kurulun kestiği cezalardan biri ünlü dijital platform BluTV’ye kesildi. Reklam Kurulu dev platforma 550 bin TL ceza kesti.

hbo-dizileri-artik-blutv-de.png

ALDATICI VE YANILTICI BULUNDU

Blu Tv “İstediğin zaman iptal et” ibaresine yer veren, ancak tüketici aboneliğini iptal etmek isteyince kişiye “Mevcut abonelikte iptal hakkı bulunmuyor. Bahsettiğimiz iptal hakkı, yeni dönem için yapılacak otomatik yenileme içindir” cevabı verildi.

Kurul BluTV’nin yaptığı bu uygulamayı aldatıcı ve yanıltıcı buldu. Reklam Kurulu şirkete de 550 bin 59 lira idari para cezası uygularken ayrıca anılan reklamlar ile haksız ticari uygulamaları durdurma cezası verdi.

blu-tv.jpg

BİR ŞİRKETE DAHA CEZA KESİLDİ

Ceza verilen diğer şirket ise TOD TV oldu. Dijital içerik platformu olan TOD TV, internet sitesinde “Dilediğin zaman iptal et. Taahhüt yok, üyelikten istediğin zaman çık” ifadesine yer verirken bunun üzerine ‘Taraftar Paketi’ satın alan ve bir süre sonra üyeliğini sonlandırmak isteyen tüketiciye şirketten, “İptal hakkınız yok, kalan süre için bedel iadesi yapamayız” cevabı verildi.

Reklam Kurulu, incelemenin sonucunda internet sitesindeki taahhütlerin yerine getirilmediğini tespit ettiği dijital içerik platformuna aldatıcı ve yanıltıcı olduğunu değerlendirerek ceza kesti.

Firmaya toplamda 550 bin 59 lira idari para ve anılan reklamlarla haksız ticari uygulamaları durdurma cezasını uygun buldu.

dijital-platform-izlenmeleri-televizyonu-gecti-1660999072.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.