Bir bakışta yabancı dilde okuyabileceksiniz 'Yapay zekadan devrim niteliğinde yenilik'

Bir bakışta yabancı dilde okuyabileceksiniz 'Yapay zekadan devrim niteliğinde yenilik'
Her alanda kullanılan yapay zekanın yaptığı yenilik, yabancı dili olmayanları havalara uçuracak. Artık bir bakışta ürünlerle ilgili yabancı dilde yazılmış yazılar okunabilecek.

Yapay zekanın neredeyse girmediği alan kalmadı. Son olarak yapay zeka teknolojisiyle çeviri yapan gözlük tasarlandı.

Yabancı dil bilmeyen ve öğrenmekte güçlük çeken kişiler için devrim niteliğinde bir buluş olan çeviri yapan gözlükler yapay zeka destekli şekilde tasarlanarak tanıtımı gerçekleştirildi.

yapayzeka3.webp

ANLIK ÇEVİRİ VE FİYAT BİLGİSİ VERİYOR

Yapay zeka destekli tasarlanan gözlüklerle bakılan her yazı anında çeviri yöntemiyle kullanıcılara sunuluyor. Ayrıca bu gözlükle bakılan ürünlerin fiyat bilgileri de görünüyor.

Akıllı gözlük tasarımı Frame AI Glasses adıyla piyasaya sürülüyor. Brillant Labs tarafından geliştirilen yapay zeka destekli akıllı gözlük, üç farklı renkte alıcılarına sunulacak.

yapayzeka.webp

Akıllı gözlük, microLED ekranı sayesinde takan kişinin gözünün önüne ürünle ilgili bilgiler getirecek. Gözlük, bakılan ürünü anlık olarak tarayarak bilgilerini gözlüğe yansıtıyor ve kişilerin bu bilgileri görmesini sağlıyor.

Sadece ürün ve fiyat bilgisi değil, yiyeceklerle ilgili kalori bilgisi de veren gözlük, şimdiden ilgi çekmeye başladı.

yapayzeka2.webp

NORMAL GÖZLÜK GİBİ GÖRÜNÜYOR

Akıllı gözlüğün tasarımı tamamen optik bir gözlük gibi görünüyor. Ancak yapay zeka temelli olan cihazın içerisinde bataryası ve sistemi bulunuyor.

Gözlüklerin sap kısımlarına yerleştirilen bataryalar, cihazı kullananları rahatsız etmiyor. Yapay zeka temelli akıllı gözlüğün Nisan ayında piyasaya çıkması bekleniyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.