Binbir derde deva; Bir yiyen hastalık nedir bilmiyor

Binbir derde deva; Bir yiyen hastalık nedir bilmiyor

Bu buğdayın faydaları saymakla bitmiyor. Buğdayın atası olarak bilinen ıza buğdayının hasadı başladı.

Bolu'da "buğdayın atası" olarak bilinen ve protein, amino asit, mineral, karoten miktarı ve besin değeri açısından son derece zengin bir ürün olan, ayrıca ekmeklik buğdaya göre daha fazla çinko, demir, bakır, selenyum ve protein içeren ıza buğdayında hasat heyecanı yaşanıyor.

aw011110-02.jpg

17 SÖZLEŞMELİ ÜRETİCİ HASAT HEYECANI YAŞIYOR

Bolu Belediyesi tarafından 650 dönüm tarlaya ektirilen ıza buğdayının hasat dönemi geldi. 15 dönümü belediye kooperatifi bünyesinde, 635 dönümü de belediyenin 17 sözleşmeli üreticisine ait olan 650 dönüm tarlada ekili ıza buğdayı, biçerdöverlerle hasat ediliyor.

aw011110-04.jpg

TOHUMLAR BOLU ÇİFTÇİSİ İLE PAYLAŞILIYOR

Hasadı yapılan ıza buğdayının bir kısmını Bolu Belediyesi tarafından tohum olarak Bolu çiftçisi ile paylaşılacak. Kalan diğer kısmı ise taş değirmende öğütüldükten sonra un, bulgur, ekşi mayalı ekmek, kurabiye ve helva olarak Köroğlu Kooperatifi satış ofislerinden uygun fiyatlarla tüketicilerle buluşturulacak.

aw011110-05.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.